Repsol finançarà activitats del Museu Casteller: 12.000 euros anuals

El conveni de col·laboració s'ha signat aquest dilluns a Valls

El Museu Casteller de Catalunya obrirà portes abans de l'estiu.
El Museu Casteller de Catalunya obrirà portes abans de l'estiu. | ACN
04 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:36h
L'Ajuntament de Valls i Repsol han segellat aquest dilluns l'acord de col·laboració de la companyia amb Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, han estat els encarregats d'escenificar la signatura del conveni de col·laboració.

En aquest sentit, s'ha establert que Repsol faci una aportació anual de 12.000 euros a l'Espai Educatiu del futur equipament, durant un període de quatre anys. El director de Repsol a Tarragona ha destacat la col·laboració sempre estreta de la companyia amb la promoció i difusió del món casteller.

L'alcaldessa de Valls ha agraït el suport de l'empresa al futur museu i en especial a l'Espai Educatiu. En concret, Repsol participarà en el finançament de totes les activitats educatives organitzades pel Museu Casteller adreçades als infants i joves.
 

L'equipament es posarà en marxa abans de l'estiu

El Museu Casteller de Catalunya està situat al bell mig del Centre Històric de Valls, a tocar de la plaça del Blat, km0 del món casteller. L'entrada en servei del Museu, impulsat per l'Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, està prevista durant aquesta primavera.

L'equipament compta amb 2.800 m2 distribuïts en quatre plantes, en un edifici dissenyat pel reconegut arquitecte Dani Freixes. Es tracta d'una proposta innovadora tant en la seva concepció arquitectònica com en el seu contingut, amb un projecte museogràfic ideat per Ignasi Cristià que inclou tecnologies audiovisuals i expositives de caràcter immersiu.

L'espai vol ser un referent museístic del món dels castells i un espai obert per a la interpretació i promoció del fet casteller, declarat des de 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.