La CUP d'Alcover es retira i no presentarà candidatura a les municipals

L'any 2019, la formació va obtenir 701 vots i quatre regidors

Detall de la Casa de la Vila, d'Alcover
Detall de la Casa de la Vila, d'Alcover | Profrob/ Viquipèdia
13 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:20h
La CUP d'Alcover ha decidit no presentar candidatura a les eleccions del 28 de maig. El partit explica que fa 8 anys va néixer amb la voluntat "d'assenyalar la manca d’una política d’habitatge de lloguer assequible, de polítiques de joventut o d’ocupació, reclamar un estudi sobre la qualitat de l’aire que no arriba, amb el creixement desmesurat de l’activitat de la pedrera, amb els abocaments industrials a les lleres del terme, amb la massificació de la Vall del Glorieta, amb la necessitat d’ampliar els equipaments socials pels nostres padrins". Segons la formació, "cap d’aquestes qüestions han estat afrontades per l’equip de govern municipal".

L'any 2019, la CUP d'Alcover va obtenir 701 vots i quatre regidors, el que representa el 27,44% de les persones que van participar en aquelles eleccions. "La nostra manera d’entendre la política i de fer política -no en sabem de cap altra- és obrint portes, canals de comunicació i fer convocatòries obertes amb l’objectiu que totes les persones que estimen Alcover poguessin posar el seu granet de sorra al projecte. Aquesta dinàmica ha anat minvant en els darrers temps per moltes raons. La pandèmia, el desencís en l’independentisme que ha tocat bona part de la xarxa local, la instauració del neoautonomisme i la conseqüent apatia política ens han portat a veure com s’assecava un canal de participació essencial com és l’Assemblea", expliquen.

Per aquest motiu, "sense aquesta energia i impuls, creativitat i entusiasme de la gent, una candidatura de la CUP Alcover no té sentit", conclouen.