1 de 10
Política

Denuncien l'expulsió de veïns de pisos de lloguer social al Vendrell

Som Poble-ERC critica que l'Obra Social La Caixa hagi decidit «suspendre el seu programa d’habitatge assequible»

Veïns dels pisos de lloguer social del Vendrell, protesten per la situació que viuen. | SP-ERC
per Marc Guitart, El Vendrell | 14 d'abril de 2023 a les 10:50 |

És una situació que s'està repetint en moltes ciutats de Catalunya on hi ha pisos d'habitatge protegit de l'Obra Social de La Caixa. Des de fa un temps, molts dels beneficiaris d'aquests pisos veuen com l'entitat no els renova el lloguer social quan caduca, i això provoca una acumulació de pisos buits en blocs que s'havien construït per destinar a habitatge protegit.

Està passant a Vic, a Reus i també al Vendrell, on dels 72 pisos de protecció oficial que hi ha en dos edificis del Pèlag, una quarantena ja estan buits. Es tracta de dos immobles situats als carrers de Narcís Monturiol i de Frederic Marlès, on, segons Som Poble-ERC, "l'Obra Social La Caixa ha traspassat la propietat a Inmo Activium, una filial de Caixabank", per a després "procedir de forma massiva a la no renovació de contractes de lloguer, demanant el retorn del pis a les persones que hi viuen".



Des de la formació, que han donat suport als veïns afectats, afegeixen que, "un cop recuperats els pisos, CaixaBank els manté buits o promou la seva venda, però no als antics llogaters". També denuncien que els contractes de lloguer "contenien clàusules abusives" i que l'entitat "no es fa càrrec de forma diligent de les seves obligacions de conservació".

Moció al ple de l'Ajuntament

Per tot això, el partit presentarà una moció al ple del pròxim dilluns 17 d'abril on demana "reprovar La Caixa com a arrendador abusiu" i insta el govern municipal a intervenir "per tal d'aconseguir renovacions automàtiques dels contractes, d'una durada mínima de set anys". 

Pel que fa a aquelles unitats de convivència que compleixin els requisits, SP-ERC  demana que es continuï "amb una política de lloguers a preu assequible" i, pels altres casos, "que es retirin totes les clàusules considerades com il·legals o abusives". Precisament aquest dissabte 15 d'abril s'ha convocat una protesta a Sitges dels afectats per aquesta situació a tot el país.

Participació