1 de 10
Méteo

La pluja fa acte de presència a la demarcació de Tarragona: «Ja era hora!»

Reus, l'Ametlla de Mar, Riudecanyes o el Perelló són algunes de les zones que aquest dimarts estan sent regades

La pluja ha fet acte de presència a la demarcació de Tarragona. | Twitter
per TarragonaDigital, Tarragona | 18 d'abril de 2023 a les 11:42 |
És ben trist que la pluja sigui notícia, però és talment així. Malgrat que no s'esperava, des de la matinada d'aquest dimarts, 18 d'abril, els ruixats han anat fent acte de presència en alguns punts de la demarcació de Tarragona
 

Les Terres de l'Ebre han estat les primeres agraciades amb les precipitacions de matinada i, a primera hora del matí, Reus i municipis del Baix Camp, han vist com la pluja feia acte de presència.

Els ruixats han deixat quantitats no molt importants, però sí molt necessàries. Qualsevol gota és or en aquests moments de sequera extrema a la demarcació de Tarragona i per això moltes persones han celebrat l'arribada de la pluja a les xarxes socials.

 
Els ruixats van apareixent a la zona litoral i prelitoral al sud de Catalunya. De moment, segons el Meteocat, les quantitats més rellevants s'han registrat a l'Ametlla de Mar i els seus 10,8 mm; Riudecanyes amb 9mm; Constantí amb 7,7mm; o Nulles amb 8,1mm.

  A Reus la pluja rega els carrers des de primera hora del matí, amb intensitat forta en alguns moments, i ja s'han produït algunes de les típiques petites inundacions en punts on es habitual que s'hi acumuli l'aigua.

En altres punts de Catalunya la pluja s'està deixant veure, al centre i al nord del país. Es tracta de ruixats dispersos que van formant-se arreu, en un moment de sequera i alerta màxima pel perill d'incendi forestal que anirà molt bé per reduir l'emergència.


Aquests dimarts serà el dia més inestable de la setmana. El dimecres s'espera que pugin les temperatures, una situació que es repetirà dijous i divendres. Tanmateix, de cara al cap de setmana de Sant Jordi, la inestabilitat torna i, malgrat que encara els mapes no mostren clarament què passarà, la pluja podria tornar.
Participació