Denuncien que el Consell Comarcal del Baix Camp ignora els acords laborals que aprova

CCOO carrega contra el govern de la institució que, segons critiquen, no ha respectat els increments salarials que es van acordar

Reclamen que s'apliquin els acords aprovats per unanimitat
Reclamen que s'apliquin els acords aprovats per unanimitat | Google Maps
18 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:23h
"El Consell Comarcal del Baix Camp no respecta els increments salarials acordats"; així de taxatiu es mostra el sindicat CCOO en un comunicat fet públic aquest dimarts. Arran d'aquesta situació s'ha convocat una protesta per aquesta mateixa tarda, de dos quarts de cinc a dos quarts de sis, a la porta del pati de la seu institucional. La reivindicació sindical fa referència als acords aprovats per unanimitat al Consell Comarcal el setembre de l'any passat.

Totes les forces polítiques que hi tenen representació van donar suport a les primeres taules salarials. Segons recorda CCOO, el govern (ERC, Junts i PSC) es va comprometre a negociar amb el comitè d'empresa l'aplicació d'aquestes taules. També s'haurien compromès a incloure una partida en el pressupost d'enguany.

Malgrat això, "cap d'aquests compromisos s'ha complert perquè no s'han publicat les taules salarials aprovades a cap butlletí oficial, ni a l'e-tauler de l'ens". Des de CCOO també lamenten que "s'ha paralitzat qualsevol avenç en l'aplicació" dels acords. Finalment, també posen el crit al cel per què es podria proposar al plenari del pròxim 25 d'abril.

Temen que es plantegi "l'aprovació de l'anul·labilitat de les taules salarials". Una situació que consideren "totalment incomprensible, que perpetuarà els sous indignes que percep el 70% de la plantilla des de fa anys". Una situació que, a més, també mantindrà "la discrecionalitat amb què s'incrementen determinats salaris".