Junts per Valls fixa l'impuls del català entre els joves com una prioritat

L’equip de Dolors Farré vol impulsar un Pla Municipal per la Llengua

Imatge de la plaça del Blat de Valls
Imatge de la plaça del Blat de Valls | Albert Oliva
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:45h
Junts per Valls ha donat a conèixer les seves propostes programàtiques en l’àmbit de la política lingüística. La formació vol que aquest sigui un àmbit prioritari dins de les accions municipals previstes, amb especial consciència del moment de retrocés i emergència que viu la llengua catalana.

En aquest sentit, l’equip de Dolors Farré vol impulsar un Pla Municipal per la Llengua, un document que fixi el full de ruta a seguir respecte totes aquelles accions, a mitjà o llarg termini, que tinguin per objectiu la protecció i l’impuls de la llengua catalana a la localitat. Un document que serviria també d’una radiografia fidel de l’estat de la llengua a la ciutat de Valls. Aquesta proposta aniria acompanyada de la reformulació i reactivació del Consell de Política Lingüística per a fer-lo un espai d’actuació molt més transversal, empoderat i operatiu, que pugui donar majors resultats concrets i que compti amb la participació d’agents locals que representin millor els diferents àmbits d’acció del català en sectors com l’esportiu, el cultural o el social, entre molts altres.
 

El català entre els joves, una prioritat

Entre les propostes que es plantegen destaca una d’específica dedicada a l’atenció sanitària, així com actuacions de foment entre els joves, amb una línia específica per a l’àmbit juvenil, que serviria per reconèixer o estimular la creació de continguts o cultura multidisciplinària entre els ciutadans d’aquest sector d’edat, una franja poblacional absolutament imprescindible per al futur de la nostra llengua. Una altra línia d’ajuts aniria dedicada, en un sentit més ampli, al suport i foment del català entre entitats, creadors o influenciadors.

Junts per Valls també preveu vetllar activament per la retolació comercial en llengua catalana o l’obertura d’un nou canal de queixes lingüístiques amb caràcter municipal, garantint els drets dels ciutadans.