El Museu d'Història de Tarragona i Mèdol se sumen a la Nit dels Museus

Se celebra aquest dissabte amb diverses activitats programades

12 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:53h
La Casa Canals de Tarragona obre portes aquest dissabte fins a la mitjanit.
La Casa Canals de Tarragona obre portes aquest dissabte fins a la mitjanit. | Tarragona Turisme
Un any més, l'Ajuntament de Tarragona participa en l'activitat coordinada amb diferents museus de la ciutat amb 'Viatge a la Constel·lació Museu' amb motiu de la Nit dels Museus. El Museu d'Història (MHT) trasllada a la Casa Canals la seva activitat principal obrint fins a la mitjanit de dissabte a diumenge.

En aquest sentit, l'espai patrimonial acull la peça a descobrir, carregada de sorpreses, generant al pati de Casa Canals un espai ambientat a l'eix temàtic de la Nit 'Museus, sostenibilitat i benestar'. Aquest dissabte, l'accés a Casa Canals serà gratuït per a tothom que vulgui visitar-la.

La resta de monuments del MHT també fan jornada de portes obertes, però en horari habitual, exceptuant d'aquells que hi hagi alguna activitat de Tarraco Viva. I també la Casa Castellarnau que tancarà portes a les 15 hores.

Per la seva banda, Mèdol, Centre d'Arts Contemporànies també torna a sumar-se a la celebració de la Nit dels Museus per segon any consecutiu. A banda de la ruta comuna amb la resta d'institucions participants en aquesta iniciativa a Tarragona, la nit culminarà amb una performance a càrrec de Marc Sellarès.

L'artista, a què Mèdol dedica l'exposició retrospectiva 'Memòria', farà una performance a l'interior de la muralla de Casa Canals, a partir de les 20.30 hores. L'acte serà amb entrada lliure, així com la visita a la mateixa exposició en horari nocturn extraordinari.
 

Ruta guiada 'Viatge a la Constel·lació Museu'

El 'Viatge a la Constel·lació Museu' és una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de Tarragona que obren les seves portes durant la Nit dels Museus, entre els quals es troben el Museu d'Història i Mèdol. La ruta s'estructura a partir d'un concepte de caràcter universal que fa de nexe d'unió entre les diferents institucions.

Enguany l'ICOM ha escollit el lema 'Museus, sostenibilitat i benestar'. Cada centre ha escollit una peça que ajuda a explicar el concepte triat i en dona una visió particular. A partir de les 17.30 h, s'organitzaran fins a quatre grups que realitzaran la visita guiada pels vuit punts de la ruta.

Aquests són CaixaFòrum Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà de Tarragona, Museu d'Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu d'Història de Tarragona i Mèdol – Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona.

La ruta guiada té una durada de dues hores i mitja aproximadament i els desplaçaments entre els diferents museus es faran a peu i amb el trenet turístic. Per participar cal reservar plaça aquí. El preu de l'activitat és de 3 euros.