Ara Reus promet una aplicació amb resposta immediata de la Guàrdia Urbana

El partit també aposta per incrementar la plantilla i redactar el projecte d'una ampliació de la comissaria

Ara Reus ha presentat, aquest dilluns, propostes electorals en matèria de seguretat
Ara Reus ha presentat, aquest dilluns, propostes electorals en matèria de seguretat | Ara Reus
15 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:27h
Ara Reus es compromet a crear una aplicació mòbil de contacte directe entre la ciutadania i la Guàrdia Urbana amb "resposta immediata". Des del partit subratllen que el de la seguretat és un àmbit prioritari al seu programa electoral i recorda que, els darrers quatre anys, la número dos de la llista, Dolors Vázquez, ha dirigit la regidoria de Seguretat i Convivència. El cap de llista, Daniel Rubio, ha explicat que la intenció és que el cos policial rebi avisos i informacions directes de la ciutadania.

L'aplicació ja funciona a altres municipis catalans i, segons el partit, amb molt bona valoració, però Reus seria el primer de la regió de Tarragona a implantar-la. Segons ha detallat, el programa permet adaptar-se a diversos perfils poblacionals segons l'edat, per exemple. Vázquez ho resumeix com "una aposta real per la proximitat, les noves tecnologies i la immediatesa".

En la mateixa línia, la número dos de la llista afirma que, a finals del 2026, la plantilla de la Guàrdia Urbana s'haurà incrementat fins a arribar als 186 agents "amb la possibilitat d'arribar als 200". Ha promès, alhora, la creació d'una unitat de delictes de proximitat coordinada per l'actual Unitat de Proximitat per "treballar en furts menors als comerços i a peu de carrer dels diferents barris de la ciutat".

Ara Reus també inclou en el programa electoral estudiar i redactar el projecte per ampliar la comissaria central del cos policial reusenc. Finalment, també es vol reforçar el vincle amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil. En concret, el partit municipalista vol "revisar i millorar el conveni i establir un pla plurianual per l'adquisició de materials".