1 de 10
Alt Camp

La Festa Major de Sant Joan 2023 de Valls ja té cartell anunciador

El protagonista del cartell és el gegantó Lladrefaves, l'emblemàtica peça del seguici cerimonial atribuïda a l'escultor vallenc Lluís Bonifàs el segle XVIII

per Albert Oliva, Valls | 18 de maig de 2023 a les 15:22 |
El cartell de la Festa Major de Sant Joan de Valls d'aquest any 2023, que se celebrarà del 20 al 25 de juny, obra de l'artista Mar Cerdà, ret homenatge al gegantó Lladrefaves. Aquesta peça de la imatgeria festiva de la ciutat serà declarada, properament, Bé Cultural d'Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya. Per altra banda, el Lladrefaves i la Gegantona de Valls han estat immersos en un acurat procés de conservació i restauració que retornarà l'esplendor original a les figures, que estrenaran aparença el 8 de juny, durant la tarda del Dijous de Corpus de 2023.

L'aparença de senzillesa del cartell contrasta amb la laboriositat real de la seva confecció, completament manual, i amb detalls minimalistes com la blonda del coll, retallada sobre paper. Una tècnica complexa que té com a resultat un efecte en tres dimensions de la figura. El seu estil singular posa de relleu una delicadesa i un domini de colors i textures que s'acaben materialitzant en un collage elegant i de gran sensibilitat.


El resultat és també, per a la il·lustradora, un homenatge a la seva àvia paterna, vallenca, amb qui mantenia una estreta relació i a qui va acompanyar a les Decennals del 2011 pensant que serien les seves darreres. La fortuna va permetre que pogués celebrar encara, al seu costat, les del 2021+1, amb 94 anys d'edat. És per això que el cartell vol transmetre també aquest sentiment tan intens que ens desperten els cicles festius de la ciutat.
 

Mar Cerdà, autora del cartell

Cerdà és una il·lustradora i artista de Barcelona, establerta a Tarragona i amb arrels familiars vallenques. L'artista compta amb una rellevant projecció internacional. Les seves peces han estat exposades en galeries dels Estats Units, com l'Spoke Art Gallery (San Francisco i Nova York), Galleries 1988 i Copro Gallery (Los Angeles), Modern Eden Gallery (San Francisco), Nahcotta Gallery (Portsmouth), Flower Paper Gallery (Pasadena), així com a galeries d'altres estats, com la Youn Gallery (Montreal, Canadà) o Boom (Newtown, Austràlia), on ha venut petits diorames i peces úniques.


Ha publicat més de 20 llibres (infantils i per a adults) en editorials com Planeta, Larousse, Cruïlla, Comanegra, etc. També ha treballat per marques com La Roca Village, Christian Louboutin, The New York Times, Entertainment Weekly, Architectural Digest i Deloitte, entre d'altres.
 

Cartell de la Festa Major de Valls 2023 Foto: Cedida

Participació