Tarragona acull un segon grup de refugiats afectats pel terratrèmol de Turquia

Es tracat d'un segon contingent de vuit refugiats sirians afectats pel sisme

Una de les zones més afectades de Turquia
Una de les zones més afectades de Turquia | Tunahan Turhan/SOPA Images via Z / DPA
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:57h
El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha derivat a la demarcació de Tarragona un segon contingent de vuitrefugiatssirians afectats pel terratrèmol a Turquia, registrat el passat mes de febrer.

En total, són 161 les persones que han arribat aquest divendres a Torrejón de Ardoz (Madrid). Es tracta de 36famílies, quatre de les quals són monoparentals. Del grup de refugiats, el 47% són dones i el 46% són menors d'edat. Totes elles seran derivades a itineraris d'acompanyament individualitzat amb els quals es treballarà per la seva integració a la societat. Segons informa el govern espanyol, la majoria dels refugiats seran traslladats al País Valencià, seguit de Madrid, Màlaga i Huelva.

El primer contingent de refugiats que es va derivar a Tarragona va arribar al març, amb sis persones. L'acció responia al pla de reassentament de refugiats aprovat per la Moncloa, que té per objectiu donar resposta a la cridainternacional que l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) havia fet arran del sisme a Turquia i Síria, que va deixar més de 50.000morts.