ERC Reus vol crear una regidoria específica per al comerç al pròxim govern municipal

L'aposta dels republicans per dirigir-la és Meritxell Barberà, número set de la llista i expresidenta de la Unió de Botiguers de Reus

ERC Reus es compromet a crear una regidoria específicament dedicada al comerç si governen
ERC Reus es compromet a crear una regidoria específicament dedicada al comerç si governen | Jordi Olària Gras
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:49h
ERC Reus vol que el pròxim govern municipal tingui una regidoria específicament centrada en el comerç local. Segons ho ha plantejat l'alcaldable Noemí Llauradó, la seva aposta és que la dirigeixi Meritxell Barberà, número set de la llista republicana. El partit ha presentat la proposta aquest dilluns, fent incís en la importància per a l'economia local que té aquest sector econòmic.

"Volem que sigui l'enllaç entre comerciants i Ajuntament", ha resumit la cap de llista. Aquesta regidoria, per tant, seria la interlocutora per a tots els àmbits que poden afectar el comerç, des de campanyes de promoció i impuls com els Bons Reus o Reus Espais Vius, fins a les queixes i propostes en matèria de seguretat o via pública. Fins ara, el sector comercial tenia diferents referents a l'Ajuntament en funció de la campanya o el projecte que es tractés.

 

Un pla estratègic i un consell municipal entre les primeres propostes

Han tingut implicació en accions relacionades amb el comerç la regidoria d'Empresa i Ocupació, la de Promoció de Ciutat i la d'Economia i Coneixement. Ara, en canvi, ERC vol que les competències que aquestes àrees tenen sobre el sector comercial quedin agrupades sota una nova regidoria. Igualment, Llauradó manté que cal continuar apostant per vianalitzar carrers del centre de la ciutat com a mesura d'ajut al sector.

Segons ha afirmat, és una petició que recullen a les trobades que fan amb representants d'aquest àmbit econòmic. No s'ha fixat cap carrer en concret, ni cap criteri per escollir-los, però manté que és una política que cal centrar en el tomb de ravals. Ha recordat, de fet, l'impacte que va suposar que es comencés a restringir el trànsit fa anys en aquesta zona.

Meritxell Barberà ha apuntat algunes de les primeres actuacions que voldria fer com a hipotètica regidora de Comerç, com encarregar un pla estratègic o crear el Consell Reusenc del Comerç. Segons ha detallat, consistiria a ampliar el nombre d'integrants i la participació de l'actual Taula de Comerç sumant-hi agents de la restauració i el turisme. Una altra mesura que es compromet a impulsar és la creació d'un segell de qualitat per al comerç local i un altre per als establiments singulars.

Altres mesures que ERC planteja en aquest sentit són la creació d'una oficina per donar suport als nous negocis, oferint formació i assessorament. També dissenyar campanyes de promoció del comerç de proximitat.