Un recurs d'un càmping de Tarragona podria forçar jurisprudència per les 'mobile homes'

El cas fixarà doctrina sobre el tema arran d'una sentència del TSJC per un càmping de Tarragona

Les 'mobile homes' són cada cop més habituals.
Les 'mobile homes' són cada cop més habituals. | TarragonaDigital
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:52h
El Tribunal Suprem decidirà si cal demanar una llicènciaurbanística per instal·lar les conegudes com a 'mobilehomes', cases mòbils com les que hi ha en molts càmpings.

La Sala d'Admissió del Suprem ha admès a tràmit un recurs d'un càmping de Tarragona contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que avalava que la ciutat rebutgés la instal·lació d'aquest tipus de casesmòbils al càmping en considerar que s'utilitzava sòl i que, per tant, calia llicènciaurbanística prèvia.

Segons el TSJC, que les 'mobilehomes' tinguin rodes no altera el fet que ocupen un terreny. En canvi, pel càmping, les cases mòbils són vehicleshabitables d'oci que no requereixen llicència, inclosos en la categoria de remolcs.

En el seu auto, la Sala d'Admissió del Suprem diu que la qüestió genera interès perquè hi ha cada vegada més 'mobile homes' i no s'ha establert una jurisprudència concreta. 

Així, considera que el Suprem s'ha de pronunciar tenint en compte "la incidència en el règim urbanístic de propietat del sòl i el control de la utilització del mateix per l'administració competent, al que s'uneix la novetat que representa l'aparació de les cases mòbils". 

En concret, la Secció Cinquena de la Sala del Contenciós haurà de determinar què s'entén per 'mobilehomes' quan es demana llicència urbanística per a l'ús del sòl i, després, resoldre si la llicència d'activitat del càmping ja inclou també la instal·lació d'aquest tipus de cases. 

La sentència generarà doctrina sobre la qüestió.