1 de 10
Informació judicial

Un recurs d'un càmping de Tarragona podria forçar jurisprudència per les 'mobile homes'

El cas fixarà doctrina sobre el tema arran d'una sentència del TSJC per un càmping de Tarragona

Les 'mobile homes' són cada cop més habituals. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 23 de maig de 2023 a les 16:20 |
El Tribunal Suprem decidirà si cal demanar una llicència urbanística per instal·lar les conegudes com a 'mobile homes', cases mòbils com les que hi ha en molts càmpings.

La Sala d'Admissió del Suprem ha admès a tràmit un recurs d'un càmping de Tarragona contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que avalava que la ciutat rebutgés la instal·lació d'aquest tipus de cases mòbils al càmping en considerar que s'utilitzava sòl i que, per tant, calia llicència urbanística prèvia.


Segons el TSJC, que les 'mobile homes' tinguin rodes no altera el fet que ocupen un terreny. En canvi, pel càmping, les cases mòbils són vehicles habitables d'oci que no requereixen llicència, inclosos en la categoria de remolcs.

En el seu auto, la Sala d'Admissió del Suprem diu que la qüestió genera interès perquè hi ha cada vegada més 'mobile homes' i no s'ha establert una jurisprudència concreta. 


Així, considera que el Suprem s'ha de pronunciar tenint en compte "la incidència en el règim urbanístic de propietat del sòl i el control de la utilització del mateix per l'administració competent, al que s'uneix la novetat que representa l'aparació de les cases mòbils". 

En concret, la Secció Cinquena de la Sala del Contenciós haurà de determinar què s'entén per 'mobile homes' quan es demana llicència urbanística per a l'ús del sòl i, després, resoldre si la llicència d'activitat del càmping ja inclou també la instal·lació d'aquest tipus de cases. 


La sentència generarà doctrina sobre la qüestió. 
Participació