1 de 10
TARRAGONA

El rellotge de l'Ajuntament de Tarragona tornarà a funcionar durant el mes de juny

Les manetes d'aquesta peça icònica es van retirar fa uns mesos per protegir-les de les obres de rehabilitació que s'han fet a l'edifici

Imatge actual del rellotge de l'Ajuntament de Tarragona. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 25 de maig de 2023 a les 13:30 |
El rellotge de l'Ajuntament de Tarragona tornarà a indicar l'hora des de la façana principal durant la primera setmana de juny, segons ha anunciat el consistori en un comunicat. Cal recordar que les manetes d'aquesta peça icònica es van retirar fa uns mesos per protegir-les de les obres de rehabilitació de la coberta i les balustrades del Palau Municipal.

Ara, l'Ajuntament ha adjudicat la mecanització del rellotge de la façana. Així, es tornaran a col·locar les campanes que van sincronitzades amb el rellotge perquè, d'aquesta manera, pugui tornar a entrar en funcionament. Està previst que aquestes feines s'allarguin durant tres setmanes.


Després de l'actuació de rehabilitació estructural de les cobertes del Palau Municipal, es va anul·lar la instal·lació del rellotge, desconnectant el mecanisme de les manetes i retirant aquestes de la façana per evitar que es perdessin.

L'equip de manteniment del consistori va aprofitar per restaurar-lo i retornar-li el seu millor aspecte. Ara només faltava tornar-lo a fer funcionar.

 

Restaurada la coberta i les balustrades

L'Ajuntament de Tarragona fa uns mesos va restaurar la balustrada, els elements escultòrics de la façana principal i la coberta. Paral·lelament, s'està treballant en la restauració del Saló de Plens i condicionament de la Sala d'Actes un cop eliminada la plaga de tèrmits que l'afectava.

Així mateix, també es van retirar les zones malmeses i es va construir una nova coberta per reforçar l'estructura.
Participació