Subvenció de 6,9 MEUR per a la construcció de 160 habitatges de lloguer social a TGN

Es tracta dels pisos que estan projectats a la parcel·la M3 del pla parcial 10

Una imatge d'arxiu d'una construcció.
Una imatge d'arxiu d'una construcció. | ACN
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:10h
La Generalitat de Catalunya va anunciar, el passat dilluns 22 de maig, l'obertura de la convocatòria d'ajuts per valor de 161 milions d'euros per a la construcció d'un total de 3.100 habitatges de lloguer social repartits en 82 actuacions de 38 municipis, entre els quals hi ha Tarragona.

Pel que fa a la capital tarragonina, es preveu construir els ja anunciats 160 habitatges de lloguer social a la parcel·la M3 del pla parcial 10, una xifra que, segons l'Ajuntament, es podria incrementar en una vintena més. Es tracta del projecte d'SMAHUSA que ha de rebre els fons europeus Next Generation.

El pressupost de construcció és de 28,7 milions d'euros i la subvenció serà de 6,9 milions d'euros.
 

Col·laboració públicoprivada 

L'objectiu d'SMHAUSA, tal com ja es va explicar, és que aquest projecte es dugui a terme mitjançant una col·laboració publicoprivada i, en aquest sentit, es continua treballant per cedir el sòl en dret de superfície a una fundació del tercer sector homologada com a promotor social d'habitatge.

D'aquesta manera, després d'un termini de 75 anys, tant el sòl com la construcció revertiran a l'administració. Els 160 habitatges de lloguer social estan projectats perquè siguin energèticament eficients, amb prop de 80 metres quadrats computables de mitjana, aparcament i traster.

S'ubicaran en dos edificis de 6 i 14 plantes d'alçada més àtic i comptaran amb una zona enjardinada, a més de dos locals i 25 places d'aparcament comercial. També es treballa per tal que, com a mínim, el 25% dels 160 habitatges es reservin a joves menors de 35 anys i un 25% es destinin a majors de 65 anys i a persones amb capacitats diverses.
 

Subvenció màxima de 50.000 euros per habitatge construït

Al procés de selecció d'actuacions, convocat el maig de l'any passat, s'hi van presentar 267 actuacions ubicades a 93 municipis i se'n van seleccionar 82, entre les quals es troba la del pla parcial 10 de Tarragona. A partir d'ara ja es pot demanar la subvenció, que és de fins a 700 euros per metre quadrat de superfície útil amb un màxim de 50.000 euros per habitatge construït.

Els promotors de les actuacions seleccionades que siguin titulars del sòl o d'un dret que permeti l'edificació disposen d'un termini de 5 mesos per presentar la sol·licitud i la documentació corresponent.

Aquest termini és de 6 mesos en el cas que els promotors dels habitatges adquireixin el dret que li permeti edificar amb posterioritat a la publicació d'aquesta convocatòria, com és el cas del projecte del PP10 de Tarragona.