Ricomà tanca la campanya demanant el vot per fer front a «l'immobilisme conservador» dels socialistes

L'acte celebrat al Tinglado 1 del Port de Tarragona ha comptat amb la presència del president Aragonès

El president Aragonès ha donat suport a Ricomà.
El president Aragonès ha donat suport a Ricomà. | TarragonaDigital
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:21h
El líder dels republicans, Pere Aragonès, ha demanat el vot per ERC assegurant que les eleccions de diumenge van "o de l'immobilisme conservador, socialista, o de la transformació republicana". Aragonès també ha alertat que hi ha formacions que es pensen que hi ha institucions que són seves".

En la mateixa línia, la secretària general d'ERC, Marta Vilalta, ha apuntat que "o guanya ERC o el PSC" i ha qualificat al partit socialista de ser el "sucursalista dels interessos de Madrid". Ho han dit des del Tinglado 1 del port de Tarragona, acompanyant a l'alcaldable d'ERC, Pau Ricomà, en un acte electoral. Vilalta també ha acusat a la formació de Salvador Illa "d'abandonar" el catalanisme i el socialisme.

Vilalta ha clamat per "consolidar el canvi", assegurant que "hi ha una altra manera de fer les coses". "Venim a servir a la ciutadania, no a servir-nos-en com fan alguns altres", ha continuat. La secretària general ha remarcat que el PSC és el "partit de la Renfe, de la gestió caòtica i desastrosa".

A l'acte també hi ha participat Carme Forcadell, que ha seguit el mateix argumentari: "Votar socialistes és votar al passat, són propostes antigues, caduques i antiecologistes". "Mai no han transformat res i han manat gairebé sempre", ha afermat l'expresidenta del Parlament.

Forcadell, visiblement emocionada, ha recordat els mesos que va passar a la presó de Mas d'Enric. Ha expressat que ERC és el partit "amb més càrrecs represaliats" i ha acabat sentenciant que "no aconseguirem cap república si no tenim alcaldes i alcaldesses republicans".

Carreguen contra el PSC tarragoní de Viñuales


Tots els líders d'ERC han carregat contra el candidat a l'alcaldia del PSC a Tarragona. "Tenen la ultradreta a dins", ha dit Vilalta referint-se al passat de Rubén Viñuales a Ciutadans. Aragonès ha demanat mobilitzar l'electorat per no "tornar al passat" i ha advertit que "hi ha errors que es paguen molt cars". "Hem passat de la grisor i la corrupció, a l'esperança i la transformació", ha indicat.

Ricomà ha repassat algunes de les accions que han impulsat des de l'ajuntament i, referint-se al PSC, ha reblat que "on ells van posar opacitat, nosaltres hem posat transparència". També els ha acusat de "vendre l'ànima al diable" per "jugar" amb les plataformes que han sorgit al llarg del mandat contra el govern municipal. L'actual alcalde les ha qualificat "d'extrema dreta".