ERC manté majories absolutes a diversos pobles del Baix Camp

Hi destaquen Ajuntaments com el de Montbrió o el de Vinyols i els Arcs

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Montbrió
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Montbrió | Ajuntament de Montbrió
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:44h
ERC ha aconseguit revalidar la majoria absoluta que tenia a diversos Ajuntaments de pobles del Baix Camp. Carmina Blay serà l'alcaldessa de Montbrió del Camp els pròxims quatre anys. ERC ha perdut un dels set regidors que tenia, però manté la majoria absoluta que li permetrà governar en solitari.

El regidor que han perdut l'ha guanyat Junts, amb Núria Roselló, que tindrà dos representants aquest mandat. El ple de l'Ajuntament el completaran els tres regidors que ha obtingut XTU (Per Tu Montbrió) amb Carles Serrano, que s'ha emportat tota la representació que va obtenir el PSC el 2019. Els socialistes han quedat fora de l'Ajuntament de Montbrió

Canvi notable en l'equilibri de forces a Vinyols i els Arcs, però sense cap impacte pràctic a curt termini. Arnau Guasch i ERC han revalidat la majoria absoluta, però han perdut dos regidors i es queden amb sis. A més dels vuit republicans, a l'Ajuntament del municipi només hi ha hagut un altre regidor, del PSC, els últims quatre anys. Ara, en canvi, els socialistes han quedat fora, i l'oposició municipal seran els cinc regidors de Junts que han aconseguit entrar amb força al plenari amb Jaume Amorós al capdavant.
 

Riudecols, Riudecanyes, Botarell, Vilanova i l'Albiol tindran govern republicà

Una altra majoria absoluta republicana és la de Riudecols, encapçalada per Beatriz Mayordomo. Ha perdut un regidor respecte als que va assolir el 2019 i es queda amb sis. El canvi més gros a l'Ajuntament és la desaparició de Junts, que tenia dos regidors. Al seu lloc hi ha entrat el PSC, que també ha sumat el representant que perden els republicans i en tindrà tres.

A Riudecanyes també hi haurà govern republicà després que Ernest Roigé hagi mantingut els cinc regidors que li atorguen majoria absoluta. De fet, no hi haurà cap canvi a l'Ajuntament del poble, tenint en compte que Junts, amb Carlos Samarra, també ha conservat els mateixos resultats que el 2019, quatre regidors.

Ha quedat, per això, a 31 vots de provocar el canvi de govern. A la pràctica eren les dues úniques llistes que es presentaven, ja que la llista fantasma del PSC no ha obtingut cap vot.

ERC a Botarell no només ha mantingut la majoria absoluta que ja tenia, sinó que n'ha incrementat els suports. Lluís Escoda ha aconseguit el vuitè regidor, un més dels que tenien fins ara. Qui el perd és el PSC, que passa de dos a un i només tindrà Raquel Collado com a representant municipal els pròxims quatre anys.

Independents de Vilanova d'Escornalbou ha revalidat la majoria absoluta a l'Ajuntament malgrat perdre un regidor. La candidatura, sota el paraigua d'ERC, ha passat de cinc regidors a quatre. Ara Vilanova d'Escornalbou ha assolit entrar al consistori de manera sòlida, amb tres representants. Qui n'ha quedat fora, per sis vots, ha sigut Som Escornalbou, candidatura sota el paraigua de Junts per Catalunya.

A l'Albiol, ERC ha sumat un regidor més als tres que tenia i arriba a la majoria absoluta. Els tres representants de l'oposició seran de Sumem per l'Albiol —candidatura sota el paraigua del PSC—. En Comú Podem ha tornat a quedar fora de l'Ajuntament després de rebre deu vots.