Benvingut Mr. Franco

No serà al poble de Villar del Rio, no estaran de passada habitants nord-americans i, segurament, no li prepararien una gran benvinguda, però la història sembla escrita i dirigida per Luis García Berlanga. L'oferta d'un empresari català de portar les restes del «generalísimo» Francisco Franco a Flix i construir un mausoleu al municipi riberenc, sembla una comèdia amb un toc terrorífic.

 

En tota pel·lícula hi ha un productor, és a dir, aquella persona que posa els diners. En aquesta, té nom i cognom: Gerard Bellalta. El responsable de voler portar les restes del dictador a Catalunya ho hauria ofert a l'advocat de la família Franco, un cop autoritzada la seva exhumació pel Tribunal Suprem i construir al municipi el que seria un petit Valle de los Caídos, amb la tomba del dictador i una sala homenatjant al dictador.

 

 És una autèntica utopia la idea de l'empresari català i s'ha d'agafar en pinces allò que diu, ja que tenia un «pla» per capturar Carles Pugidemont. Totes les seves paraules poden ser només seguit de ximpleries que surten del seu cap i les solta tal com raja. Però, i si són veritat?

 

L'arribada de Franco a la Ribera d'Ebre, segurament, no agradaria a un gran percentatge dels convilatans, per no dir a tothom, perquè sempre queda algun «follower» del dictador —vaja, un feixista— amagat per la comarca. Per trobar alguna cosa positiva de tota això —si és que n'hi ha alguna— seria l'augment del turisme al territori dels interessats per adorar Franco. Bé, també d'aquells per realitzar qualsevol mena de bretolada en contra del «generalísimo».

 

Em sap greu que la diada de l'1 d'octubre, segon aniversari del referèndum, us toqui llegir un bitllet d'un personatge que representa tot el contrari —encara que alguns polítics intentin titllar els polítics catalans de dictadors i fer un cop d'Estat buscant alguna semblança. Resumint, desitjo que tot això sigui simplement una «anada d'olla» d'aquest home i no vulgui fer el tercer abocador de la Ribera d'Ebre.
Comentaris
Dolors
Quanta raó Albert! Jo també desitjo que no hi hagi un tercer abocador en una terra tan preciosa com és la Ribera d'Ebre.
Juan
Perdona, pero els dos abocadors que hi ha a la Ribera d’ebre els han ficat els politics catalans. Portan tota la merda de tota catalunya i part de les illes. Pot ser que hauriem de començar a demanar la independencia de la resta de catalunya els riberencs de una vegada!!! Averem si obrim els ulls que us tenen a tots/es enganyats.

envia el comentari