GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El PSC lamenta l'absència de la bandera gai de la façana de l'Ajuntament de Tarragona

Els socialistes consideren que és «un retrocés» la manca de l'emblema LGTBIQ+ al consistori | La conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ assegura que «la bandera es trobava a l'entrada de l'Ajuntament»
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Tarragona sense la bandera de l'Orgull | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona ha viscut una situació estranya aquest divendres, 28 de juny, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. A primera hora de la tarda, dos quarts de dues, el grup municipal socialista al consistori tarragoní denunciava el «greu retrocés en la visibilització dels drets del col·lectiu LGTBI+» que suposa, a parer seu, «que el nou govern hagi prescindit de penjar la bandera de l'orgull a la façana de l'Ajuntament».

 
  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!
 
La denúncia pública la feia la portaveu del PSC Sandra Ramos i l'acompanyava d'una foto, que il·lustra aquesta informació, on es pot veure la parada informativa que l'actual equip de govern ha posat, amb motiu de l'Orgull, a la plaça de la Font.
 
Ramos ha recordat a la traspassada consellera d'Igualtat, Ana Santos, assegurant que «ella va penjar aquest símbol a la façana l'any passat, culminant així la feina feta durant l'etapa Ballesteros en temes d'igualtat. No fer-ho aquest any és incomprensible, i més amb un govern que es diu d'esquerres».
 
Com que el tema de les banderes i les façanes d'edificis públics agrada especialment a totes les formacions polítiques, sigui quina sigui la seva adscripció ideològica, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar, ha respost als socialistes afirmant que «aquest any s’han fet servir diversos elements simbòlics entorn del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+: hem il·luminat la façana de l’Ajuntament des de les 22 hores del dia 27, durant tot el dia d’avui hi haurà la bandera LGBT  a l’entrada de l’Ajuntament i també hem instal·lat una carpa  informativa a la plaça de la Font».
 
«Estem treballant en un protocol que faci que els dies internacionals de lluites entorn del feminisme i LGTBI  i la defensa i reivindicació dels drets de tots els col·lectius estiguin institucionalment previstos» ha assegurat Aguilar.
 

«Totes i tots tenim el dret a ser com som»

Representants de tots els grups polítics a l'Ajuntament de Tarragona, menys el PP, durant la lectura del manifest del dia de l'Orgull. | Cedida

 

I pel que fa a la celebració, aquesta ha consistit, més enllà de la picabaralla política, en la lectura d'un manifest a càrrec de la companyia de Teatre LGTBI+ 'Theatron' del Camp de Tarragona. La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar, ha manifestat que «totes i tots tenim el dret a ser com som».

 

«Dies com el d’avui encara són necessaris per donar visibilitat a les moltes barreres que encara es troben aquests col·lectius» ha reblat Aguilar qui també ha destacat la feina del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, del consistori,i ha expressat el compromís del govern municipal amb la igualtat de gènere, el feminisme i la lluita LGTBI.