El PSC lamenta l'absència de la bandera gai de la façana de l'Ajuntament de Tarragona

Els socialistes consideren que és «un retrocés» la manca de l'emblema LGTBIQ+ al consistori | La conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ assegura que «la bandera es trobava a l'entrada de l'Ajuntament»
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Tarragona sense la bandera de l'Orgull | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona ha viscut una situació estranya aquest divendres, 28 de juny, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. A primera hora de la tarda, dos quarts de dues, el grup municipal socialista al consistori tarragoní denunciava el «greu retrocés en la visibilització dels drets del col·lectiu LGTBI+» que suposa, a parer seu, «que el nou govern hagi prescindit de penjar la bandera de l'orgull a la façana de l'Ajuntament».

 
  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!
 
La denúncia pública la feia la portaveu del PSC Sandra Ramos i l'acompanyava d'una foto, que il·lustra aquesta informació, on es pot veure la parada informativa que l'actual equip de govern ha posat, amb motiu de l'Orgull, a la plaça de la Font.
 
Ramos ha recordat a la traspassada consellera d'Igualtat, Ana Santos, assegurant que «ella va penjar aquest símbol a la façana l'any passat, culminant així la feina feta durant l'etapa Ballesteros en temes d'igualtat. No fer-ho aquest any és incomprensible, i més amb un govern que es diu d'esquerres».
 
Com que el tema de les banderes i les façanes d'edificis públics agrada especialment a totes les formacions polítiques, sigui quina sigui la seva adscripció ideològica, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar, ha respost als socialistes afirmant que «aquest any s’han fet servir diversos elements simbòlics entorn del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+: hem il·luminat la façana de l’Ajuntament des de les 22 hores del dia 27, durant tot el dia d’avui hi haurà la bandera LGBT  a l’entrada de l’Ajuntament i també hem instal·lat una carpa  informativa a la plaça de la Font».
 
«Estem treballant en un protocol que faci que els dies internacionals de lluites entorn del feminisme i LGTBI  i la defensa i reivindicació dels drets de tots els col·lectius estiguin institucionalment previstos» ha assegurat Aguilar.
 

«Totes i tots tenim el dret a ser com som»

Representants de tots els grups polítics a l'Ajuntament de Tarragona, menys el PP, durant la lectura del manifest del dia de l'Orgull. | Cedida

 

I pel que fa a la celebració, aquesta ha consistit, més enllà de la picabaralla política, en la lectura d'un manifest a càrrec de la companyia de Teatre LGTBI+ 'Theatron' del Camp de Tarragona. La consellera de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar, ha manifestat que «totes i tots tenim el dret a ser com som».

 

«Dies com el d’avui encara són necessaris per donar visibilitat a les moltes barreres que encara es troben aquests col·lectius» ha reblat Aguilar qui també ha destacat la feina del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, del consistori,i ha expressat el compromís del govern municipal amb la igualtat de gènere, el feminisme i la lluita LGTBI.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris