Eleccions a Catalunya

El CIS dona la victòria electoral al PSC a la demarcació de Tarragona per davant d'ERC i Junts

Ciutadans perdria més de la meitat de diputats respecte al resultat de les darreres eleccions

Quan encara no està clar si les eleccions catalanes seran el 14 de febrer o el 30 de maig, el CIS  ja ha fet pública la seva enquesta  sobre les eleccions al Parlament. El resultat, com gairebé sempre d'ençà que presideix la institució el sociòleg José Félix Tezanos, dona una victòria  ajustada, a la demarcació de Tarragona, al PSC

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així doncs, la llista  liderada per la vallenca Rosa Maria Ibarra, i amb el fitxatge de l'antic portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, quedaria per davant  de la candidatura d'ERC. Els socialistes obtindrien entre 4 i 5 escons mentre que la candidatura encapçalada per Raquel Sans es quedaria amb 4 diputats i en perdria 1 respecte als resultats de les eleccions de l'any 2017, convocades durant l'aplicació, a l'administració catalana, de l'article 155 de la Constitució espanyola».

Junts, a les portes d'empatar amb ERC

La tensió política entre els dos socis de l'actual govern català, ERC i Junts per Catalunya, es traduïria en entre 3 i 4 escons per Tarragona a la formació del president Carles Puigdemont. Junts, doncs, es quedaria a les portes d'empatar  amb els republicans

En el bloc no independentista, els resultats estan, segons el CIS, molt ajustats. Ciutadans s'esfonsaria, passant de 5 a 2 escons i podria empatar amb la formació d'ultradreta, VOX, que obtindria entre 1 i 2 diputats a la demarcació de Tarragona. En Comú Podem, la CUP i el PP en rebrien un cadascú.