GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'abstenció d'ERC a la investidura de Sánchez enfronta els diputats tarragonins

Ciutadans reitera el seu «no» a la investidura | El PSC fa responsable a Podemos si «finalment voten contra un govern progressista i d'esquerres»
El debat d'investidura començarà el pròxim dilluns, 22 de juliol. | Cedida

 

El pròxim dilluns, 22 de juliol, Pedro Sánchez, president del govern espanyol i candidat a la presidència, presentarà la seva candidatura en el debat d'investidura. Tot apunta que es tractarà, com l'any 2016, d'una investidura fallida. Ciutadans, a través del seu diputat tarragoní, Sergio del Campo, ha reiterat a TarragonaDigital el seu «no» a Sánchez.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Esquerra, en veu del seu representant tarragoní a la carrera de San Jerónimo, Jordi Salvador, ha declarat a aquest mitjà que «pinta a abstenció. Allargarem la mà un cop més i ningú podrà dir que som culpables de res però ara per ara és impossible el sí i encara estem valorant el vot en contra». «El PSOE no ens ha ofert cap detall que impliqui que està disposat a una negociació seriosa amb els republicans catalans, ni en la qüestió nacional, ni cap mena d'oferta per Catalunya: res en el tema dels presos polítics, res en tema de drets socials, laborals ni de finançament» ha reblat Salvador.

 

El republicà, que va ser la força més votada a la província de Tarragona en les eleccions generals del passat 28 d'abril, ha remarcat que «nosaltres triarem la millor opció pels interessos dels nostres votants com a partit hegemònic de l'independentisme». «Que ningú dubti», ha apuntat Jordi Salvador, «a quins interessos servim: Catalunya i la seva gent».

 

Ferran Bel, el número dos de Junts per Tarragona, ha explicat a aquest mitjà que «la responsabilitat d'una investidura fallida seria dels partits de l'esquerra espanyola que no volen que surti a la primera». «Nosaltres no tenim l'abstenció sobre la taula, com la té ERC, perquè seria una abstenció gratuïta» ha afegit Bel. «Ara bé, sí que compartim amb els republicans que en aquests moments no hi ha cap proposta per Catalunya sobre la taula» ha reblat l'home fort dels postconvergents a Terres de l'Ebre.

 

Al centre de la imatge, i amb camisa blava, Jordi Salvador, la nit electoral del passat 28 d'abril. ERC va ser la força més votada a tota la província de Tarragona. | TarragonaDigital

 

 

«Si Podemos vota contra un govern progressista i d'esquerres és responsabilitat seva»

Així doncs, amb la via constitucionalista tancada per sumar majoria, Ciutadans ha dit que no i el PP estatal, no tenen representant tarragoní, ha deixat clar que «Espanya no es pot quedar sense alternativa de govern»; i la via independentista no explorada, com ha explicat el diputat republicà tarragoní Jordi Salvador, al PSOE només li queda la possibilitat d'entendre's amb Podemos.

 

El veterà diputat socialista tarragoní Joan Ruiz ha declarat a aquest mitjà que «si finalment Podemos vota contra un govern progressista i d'esquerres és responsabilitat seva». «Ells sabran què fan» ha remarcat Ruiz. I pel que fa a la consulta convocada per Podemos a la seva militància per posicionar-se sobre les negociacions amb els socialistes, Joan Ruiz ha dit que «en realitat no s'atreveixen del tot a votar que no, i fer-ho al cantó de les dretes, i per això fan aquesta votació».

 

Ismael Cortés, el darrer diputat triat a Tarragona el passat 28 d'abril, ha declarat a TarragonaDigital que «seria un greuge moral contra la ciutadania convocar unes noves eleccions. La ciutadania va complir amb el seu deure i ara ens toca a nosaltres arribar a enteses coherents amb la voluntat popular». Cortés s'ha mostrat lleugerament optimista i ha assegurat que «més aviat que tard acabarà sent evident que només hi ha una opció viable: un govern progressista i plurinacional».

 

I sobre la investidura que comença dilluns vinent: «tot apunta que serà fallida perquè no s'han negociat els suports necessaris».