GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ERC seria la força més votada el 28-A a Catalunya, segons el CIS

Els republicans vencerien amb un 24% dels vots, set per sobre del PSC, que quedaria com a segona força a Catalunya
Oriol Junqueras i Pedro Sánchez, els grans 'vencedors' de l'última enquesta del CIS   | CatalunyaDiari.cat

 

Esquerra guanyaria les eleccions del CIS a Catalunya, segons la darrera enquesta del CIS. Els republicans vencerien amb un 24% dels vots, passarien de 9 a 17-18; set per sobre del PSC, que restaria com a segona força més votada a Catalunya. Junts per Catalunya, en aquesta mateixa línia, en perdria passant dels 8 escons a 4 o 5. 

 

 

Pel què fa al panorama estatal, però, Pedro Sánchez s'erigeix com el gran guanyador. L'actual president espanyol i candidat socialista podria duplicar el PP en escons, quelcom que podria fer el Podemos tingués un paper clau a l'hora de pactar.

 

Esquerra també guanyaria a Tarragona

Així mateix, i pel que fa a la província de Tarragona, l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques també indica que la formació guanyadora seria Esquerra. Els republicans assolirien fins a un total de tres diputats. En segon lloc estarien els socialistes, que es mourien entre un diputat, com han tingut en aquesta darrera legislatura, podent arribar a pujar a dos.

 

La resta de representants que es reparteixen al territori anirien a parar a Ciutadans, un diputat pels taronges, i el cap de llista d'En Comú Podem podria arribar a aconseguir l'acta de diputat, tot i que també podria quedar-se fora. Junts per Catalunya i el Partit Popular no aconseguirien representació, tal com han indicat les principals enquestes conegudes.