ERC ha celebrat amb cava la seva primera victòria a Tarragona en les eleccions generals.

ERC guanya a Tarragona per primera vegada a la història

Els independentistes passen d'un a dos diputats a la província en unes eleccions amb números de récord

Eufòria a la seu tarragonina d'Esquerra Republicana de Catalunya. Els independentistes han guanyat per primera vegada a la història les eleccions generals a la província, on també han aconseguit sumar un altre diputat. Afiliats i membres del partit han seguit l'escrutini electoral des de ben aviat i, amb gairebé el 90% dels vots comptabilitzats, han encetat les ampolles de cava. Jordi Salvador i Norma Pujol entraran, per tant, al Congrés dels Diputats, mentre que Laura Castel ocuparà el Senat.

ERC fa història i guanya per primer cop les generals a Tarragona

Rostres d'alegria i emoció. Abraçades i somriures. Felicitacions i càntics. Això és el que s'ha viscut a la seu d'ERC a Tarragona durant el seguiment del recompte electoral. Les expectatives s'han complert i, finalment, els independentistes s'han endut les eleccions generals a Catalunya. A Tarragona, però, han anat més enllà i han signat uns resultats històrics: han guanyat els comicis per primera vegada i han sumat un altre diputat amb gairebé un 27,30% dels vots.  

Així doncs, Jordi Salvador i Norma Pujol —els primers de la llista— s'asseuran durant la pròxima legislatura a la cambra del Congrés dels Diputats. Només el primer ha estat present al local d'ERC a la ciutat, ubicat al carrer Reial, a la Part Baixa. Salvador ha rebut les felicitacions de tots els presents, inclòs l'alcaldable del partit a Tarragona, Pau Ricomà, que ha estat rebut amb crits d'«alcalde, alcalde». 

El cap de llista d'ERC, Jordi Salvador, brinda amb els companys de partit com Pau Ricomà o Laura Castel.
El cap de llista d'ERC, Jordi Salvador, brinda amb els companys de partit com Pau Ricomà o Laura Castel. | TarragonaDigital

«Hem demostrat que Tarragona és independentista i republicana»

«Qui deia que Tarragona era la capital de Tabàrnia?». Aquesta és la pregunta que, amb ironia, s'ha pogut sentir a la seu d'ERC a Tarragona després de conèixer els resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge. «Hem demostrat que Tarragona és independentista i republicana», ha destacat en les seves primeres declaracions com a diputat electe el cap de llista del partit a la demarcació, Jordi Salvador.

Salvador va expressar fa uns dies a TarragonaDigital que «enviaria un missatge al món molt bonic que els qui, fa 88 anys, vam perdre, ara guanyéssim». Aquest diumenge a la nit, després dels històrics resultats, ha volgut dedicar la victòria «a tots els nostres polítics empresonats», com el líder del partit, Oriol Junqueras. «Hem tornat a superar el 155 i les porres», ha afegit en referència a l'1-O. 

Sobre el futur al Congrés, Salvador ha enviat un missatge directe als partits constitucionalistes: «Hem donat un cop de puny sobre la taula. Catalunya ha parlat i s'ha tenyit de groc. Ara, esperarem aquells que no han volgut dialogar mai». «Això és una partida d'escacs i avui hem fet un moviment molt important per l'escac i mat final», ha sentenciat Salvador. 

ERC ha celebrat amb cava la seva primera victòria a Tarragona en les eleccions generals.
ERC ha celebrat amb cava la seva primera victòria a Tarragona en les eleccions generals. | ERC

«Catalunya ha donat una resposta molt clara a la societat espanyola i a la internacional»

Per la seva banda, Laura Castel, cap de llista d'ERC pel Senat, s'ha mostrat visiblement emocionada. Amb llàgrimes als ulls, ha celebrat la victòria al costat de Jordi Salvador. Tot seguit, ha expressat el següent: «Catalunya ha donat una resposta molt clara a la societat espanyola, però sobretot a la internacional». 

A més, també ha recordat Oriol Junqueras i la resta de polítics empresonats. «Hem aconseguit eixamplar la base i eixamplar el camí. Catalunya és independentista i republicana», ha manifestat Castel, que el pròxim mes de maig acompanyarà Pau Ricomà en les llistes d'ERC per les eleccions municipals


Comentaris