Ferran Bel, nou cap de llista de Junts per Catalunya a Tarragona

La inhabilitació del conseller Josep Rull, arran de la sentència feta pública pel Tribunal Suprem, és «absoluta i durant 10 anys i mig»
L'exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, en una imatge d'arxiu, passa a ocupar el primer lloc de la llista de Junts per Catalunya. | ACN

 

La sentència feta pública aquest dilluns, 14 d'octubre, per part del Tribunal Suprem sobre els polítics catalans i els fets de la tardor de 2017, ha comportat la inhabilitació «absoluta i per 10 anys i mig» del conseller Josep Rull, cap de llista de Junts per Catalunya a Tarragona de cara a les eleccions generals d'aquest 10 de novembre. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Arran de la sentència, el tortosí Ferran Bel ha pres el relleu de Rull al capdavant de la llista dels independentistes. Bel, tal com es pot consultar al BOE d'aquest dimarts, 15 d'octubre, és el nou número ú dels independentistes en una llista on tots han corregut un lloc i que tanca el montblanquí Marc Vinya.

 

Dues llistes no proclamades

Així mateix, la llista d'Escons en Blanc i la del Partido Comunista Obrero Español no estaran presents aquest diumenge, 10 de novembre, perquè la junta electoral no ha proclamat les seves candidatures. Així doncs, finalment, hi haurà 14 paperetes, de 14 candidatures, sobre la taula dels col·legis electorals de les comarques tarragonines. 

 

I pel que fa a la cambra alta, de les 14 candidatures presentades, han sigut proclamades, oficialment, 13, perquè Escons en Blanc, que també presentava llista al Senat espanyol, no ha vist oficialitzada la seva candidatura.