URGENT

CCOO anuncia una vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

Francesc Caballero, nou president provincial del Partit Popular de Tarragona

Caballero liderarà la gestora dels populars que portarà el partit fins al pròxim congrés provincial | Alejandro Fernández abandona la presidència tarragonina
Primer pla del portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Valls, Francesc Caballero. | VallsDiari.cat

 

Aquest dimarts, 25 de juny, es feia públic que l'actual president del PP català, el tarragoní Alejandro Fernández, abandonaria en les pròximes hores la presidència provincial dels populars tarragonins, per centrar-se en la seva tasca al capdavant dels populars catalans. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tal com va avançar aquest mitjà el passat mes d'octubre, el relleu de Fernández es decidirà en un congrés extraordinari de la formació tarragonina. Ara bé, fins que es dugui a terme aquesta trobada, una gestora quedarà al capdavant del PP de Tarragona. El líder d'aquesta gestora, que haurà de liderar el partit durant uns mesos, serà l'antic regidor a l'Ajuntament de Valls, Francesc Caballero

 

En un primer moment, es va pensar en què, com a president i secretari provincial de la gestora, entressin l'actual regidor popular tarragoní José Luís Martín i el també regidor, però salouenc, Mario García, respectivament. Tanmateix, aquesta opció va generar un cert malestar entre altres representants públics del partit a la província i finalment es va apostar per una opció de consens, centrant-se en la figura de Caballero. 

 

Alejandro Fernández tenia presa la decisió d'abandonar el càrrec de president provincial abans de les eleccions, però va endarrerir-la per les dues convocatòries de comicis, les estatals i després les municipals.

 

Inma Rodríguez, a les travesses

La renúncia del líder dels conservadors catalans a seguir liderant el partit provincial tarragoní i el fet que Alejandro Fernández es quedi com a president del PPC implica que, de cara a la següent convocatòria electoral, la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya, Fernández lideri la llista del PP per la província de Barcelona.

 

Tot i que encara no hi ha data per aquesta nova cita amb les urnes, data que segurament s'anunciarà després de la sentència del Tribunal Suprem del judici dels polítics catalans, l'antiga regidora tarragonina Inma Rodríguez, consellera de Turisme durant el mandat 205-2019 i assessora del grup municipal del PP actualment, es troba a les travesses per liderar la llista dels populars per Tarragona. Una llista que es vol que sigui renovadora i serveixi per potenciar nous lideratges al Partit Popular de la província.