L'Hotel Gaudí de Reus protagonista en les preguntes de la Fiscalia contra Josep Rull

La fiscal ha preguntat a l'exconseller sobre les pressions i protestes que van realitzar diversos ciutadans davant els llocs on s'allotjaven els agents policials
L'Hotel Gaudí de Reus protagonista en les preguntes de la fiscalia contra Josep Rull | cedida

Al llarg del matí d'aquest dimecres, 20 de febrer, l'exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha contestat les preguntes de l'acusació al Tribunal Suprem, en el marc del judici sobre els fets dels mesos de setembre i octubre del 2017.

Durant l'interrogatori, la fiscal ha preguntat sobre els diferents incidents que es van produir a diversos hotels i allotjaments del país on es van instal·lar els agents de la Policia Nacional; on diversos ciutadans es van reunir per protestar abans i després de les càrregues policials de l'1-O.

Concretament, la fiscal ha mencionat l'Hotel Gaudí de Reus, com un dels punts que va patir l'escarni de la ciutadania per allotjar els agents espanyols; si bé no ha fet menció als policies que van sortir dels recintes equipats amb porres per agredir els manifestants. El Ministeri fiscal també ha mencionat els casos de Riudecols o Móra d'Ebre, fent referència als diferents 'escraches' que van patir les casernes de la Guàrdia Civil de bona part del país.

Rull condemna qualsevol mena de violència

Rull ha respost contundentment les preguntes de la fiscal, afirmant que en el seu moment ell ja va condemnar els 'escraches' i ha recordat a l'acusació que des de sempre, el moviment independentista ha estat cívic i pacífic.

L'exconseller ha declarat que ell denuncia «qualsevol mena de violència sempre, perquè el meu compromís amb la política és pacífic i pacifista insobornablement», i ha matisat que els 'escraches' que hi va haver no van suposar cap classe de violència física per part dels manifestants.

Imatge de la façana de l'Hotel Gaudí de Reus tacada de pintura després d'acollir la policia espanyola. | Carla Bergadà

El propietari de l'Hotel Gaudí, testimoni del judici del Procés

Més enllà de testimonis de renom com Mariano Rajoy, Artur Mas o Enric Millo, l'Advocacia de l'Estat i el Ministeri Fiscal han citat a declarar diverses persones d'àmbits més concrets que puguin explicar les situacions viscudes en diversos moments de les diferents mobilitzacions en què va participar la ciutadania de Catalunya els mesos de setembre i octubre del 2017.

En aquest sentit, l'Hotel Gaudí de Reus tornarà a ser protagonista del judici en les pròximes setmanes, ja que el seu propietari ha estat citat a declarar com a testimoni pels diferents escarnis que van patir els policies espanyols que hi havia allotjats. La fiscalia vol utilitzar aquesta declaració com un element clau per relacionar suposats actes violents amb els diferents dirigents del moviment independentista.

"REPORTATGE: Com arriba Ciutadans a Tarragona a les municipals del 26 de maig" "REACCIONS: Dubtes sobre la continuïtat dels actuals diputats tarragonins"