Mariona Quadrada

Mariona Quadrada i Sergi Saladié lideraran la llista de la CUP-PR a Tarragona el 10-N

La formació independentista es presentarà amb l'exregidora de Reus i l'exdiputat

La CUP es presentarà a les eleccions generals al Congrés dels Diputats el pròxim 10 de novembre.  El partit independentista es presentarà sota el nom de CUP-Per la Ruptura i a Tarragona, lideraran la candidatura l'exregidora de Reus Mariona Quadrada i l'exdiputat Sergi Saladié i actual regidor a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, que seran número u i dos respectivament, però està pendent de ser ratificada per la militància.  

Per Barcelona, encapçalaran la llista l'exdiputada Mireia Vehí i l'exdiputat Albert Botran; per Girona, Non Casadevall i Maria Besora; i a Lleida, Francesc Gabarrell i Júlia Carbonell.

La comissió encarregada de confeccionar les llistes i el Secretariat Nacional ha presentat una proposta que està integrada per tot un conjunt de persones amb recorregut dins de l'àmbit parlamentari i del món municipal, així com en moviments socials feministes, ecologistes i antiracistes.

Sergi Saladié
L'exdiputat Sergi Saladié, serà el número 2 a la llista de Tarragona | ACN

 

Impugnar el règim i dificultar la governabilitat de l'Estat

Per aquestes eleccions,  l'aposta de la CUP-PR s'ha centrat a articular una acció política que va més enllà de posar el focus en el dret de l'autodeterminació, l'amnistia per totes les persones represaliades per l'Estat espanyol i la defensa dels drets civils, socials i polítics. Així mateix, posar èmfasi en la necessitat d'impugnar de soca-rel el règim i els interessos polítics i econòmics que el sustenten.

La formació independentista planteja la necessitat de confrontar el marc repressiu que el règim els imposa treballant per dificultar i no per facilitar la governabilitat de l'Estat. La CUP no pararà de fer acció política fora i dins del marc institucional fins que es reconeguin els drets dels pobles a decidir el seu futur en tots els àmbits.