Pla americà del cap de llista del PDeCAT per Tarragona, Marc Arza, en un acte amb «referents» del partit

El PDeCAT recorre a «referents» de Convergència per reivindicar el seu llegat

Chacón critica el «veto» de JxCat a les empreses de l'Ibex35 i reclama un país «lliure i gran»

El PDeCAT ha reivindicat el seu llegat en un acte amb antics dirigents de Convergència, com l'exalcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, l'excaldalde de Tortosa i exdiputat Marià Curto o l'exconseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Jordi Ciuraneta. El cap de llista del partit per la demarcació de Tarragona, Marc Arza, ha mostrat el PDeCAT com la forma per «donar continuïtat» al llegat de Convergència. La candidata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, ha presentat la formació com el partit «revelació» de les eleccions del 14 de febrer i la «clau» per al pròxim Govern. La cap de llista també ha criticat el «veto» de JxCat a les empreses de l'Ibex35 i ha reclamat un país «lliure i gran» on les petites, mitjanes i grans empreses «hi puguin conviure».

L'exconsellera d'Empresa i Coneixement ha lamentat la proposta de JxCat de fer una reforma de la contractació pública per excloure les empreses de l'Ibex35 de les adjudicacions i prioritzar negocis amb «seu social» a Catalunya. Chacón ha recordat que les companyies de l'Ibex35 donen feina a més de 6.500 persones a Catalunya i ha promès treballar per la «prosperitat» econòmica i social.

Pla general de l'exdiputat de Convergència Joan Miquel Nadal en un acte del PDeCAT a Tarragona.
Pla general de l'exdiputat de Convergència Joan Miquel Nadal en un acte del PDeCAT a Tarragona. | PDeCAT

En l'acte celebrat aquest dimarts a Tarragona, la candidata ha reconegut sentir «orgull de partit» i ha assegurat que el PDeCAT «té projecte i té gent que han estat, són i seran al servei del país i la llibertat». La cap de llista s'ha mostrat convençuda que el partit serà «la revelació» de les pròximes eleccions i ha interpel·lat el vot dels indecisos.

El motiu de l'esdeveniment —'Hem fet, fem i farem'— ha evocat el lema de Convergència a les eleccions al Parlament de 1984 —'Fem i farem'— i ha volgut representar un «relleu generacional ben fet». El cap de llista de la demarcació de Tarragona a les eleccions, Marc Arza, ha reivindicat el passat del PDeCAT i ha assegurat que el partit «donarà continuïtat» a la feina feta des de Convergència.

Pla mitjà de la candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, en un acte a Tarragona
La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón | PDeCAT

«Nosaltres som del PDeCAT perquè som convergents», ha afirmat Arza. El candidat ha assegurat que «cada cop» que Catalunya «s'ha allunyat» de les idees defensades per Convergència, «ha descarrilat» i ha promès «fer un cop de volant».

A l'acte hi ha intervingut també l'expresident de la Diputació de Tarragona, exdiputat i exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet. L'antic dirigent de Convergència ha assegurat que, en aquesta campanya, hi ha partits que no tenen passat i, per tant, «no saben d'on venen», i altres que «no tenen futur», perquè no saben «on van». «Nosaltres sabem d'on venim, on estem i on anem i això és un tresor», ha assegurat.

L'exdiputat Joan Miquel Nadal ha assegurat que «l'han fet» independentista i ha defensat conjugar el dret a la llibertat amb el dret a «l'estructuració del país». El també exalcalde de Tarragona ha assegurat que les «èpoques de Convergència i Unió» van ser «bones èpoques» pel territori i ha vaticinat que, «tard o d'hora», el partit «recuperarà la capacitat de fer coses importants» a les comarques tarragonines.