El PDECat de Tarragona arriba dividit a la seva 'Primera Assemblea Nacional'

A l'Assemblea es debatrà sobre la integració o no del PDECat a la Crida
La darrera nit electoral, la del 21-D,al local del PDECat a l'avinguda de Catalunya de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

La tensió que es va viure dimecres 18 de juliol al Parlament de Catalunya entre Junts x Catalunya i ERC té molts números de traslladar-se el cap de setmana a la seu de la ‘Primera Assemblea Nacional’ del PDECat, «prevista en els estatuts dels partits i destinada a debatre sobre la línea ideológica a seguir més que a debatre de noms» segons indiquen a TarragonaDigital.

 

A més a més , sobre la taula hi ha el tema de Crida Nacional per la República, plataforma anunciada pel President Puigdemont, i si s’integra el PDECat a la Crida o la Crida al PDECat. Aquest mitjà ha parlat amb membres del PDECat de Tarragona capital.

 

Per una banda es troben aquells que creuen que «allà on és el President Puigdemont hi ha de ser el PDECat. O és que no són PDECat els consellers que són a la presó?» i per una altra banda aquells que pensen que «si la Crida no creu en els partits, com pot actuar com a partit? S’han de valorar els esforços del PDECat i a vegades no es valoren prou. No sóc partidari de veure el nostre partit diluït».

 

Debatre entre la unitat i la trencadissa

Mentre n’hi ha que recorden que «el pas de Convergència a PDECat va suposar la baixa de 800 militants només al Tarragonès» i es lamenten pel fet que «el partit està en mans del radicalisme, d’aquells que han dilapidat l’herència de Convergència».

 

Al cantó o al davant dels mencionats, hi ha aquells disposats «a deixar-ho tot si no som capaços d’unir-nos. D’unir-nos tots!». I quan parlen d’unitat fan referència a tot el bloc sobiranista: «com que no vam ser capaços d’unir-nos per les eleccions del 21 de desembre passat hem d’empassar-nos la fotografia d’Inés Arrimadas guanyadora de les eleccions quan un nou Junts pel Sí s’hauria imposat clarament sobre Ciutadans». 

 

Aquests darrers insisteixen en que «és el moment de la unitat però el problema és que les enquestes li donen bons pronòstics a ERC i ERC no pot suportar no haver-nos guanyat mai. Els hi passa lo mateix que a Ciutadans, viuen de les enquestes».

 

Valoració de Crida Nacional per la República

Les fonts consultades es divideixen en parts iguals entre aquells que valoren positivament el moviment polític impulsat pel president Puigdemont, la Crida Nacional per la República, i consideren que  «és un procés d’integració en el que PDECat hi ha de ser» i aquells que, preguntats pel context que viu el partit, consideren que «mentre uns van amb el lliri a la mà, n’hi ha altres que s’estan jugant la presó i quan es juguen la presó estan disposats a qualsevol cosa».

 

Aquest cap de setmana els dos principals partits polítics que han protagonitzat l’escenari a Catalunya, el PP des de Madrid i el PDECat des de Barcelona, encaren dos processos interns que continuaran marcant la política catalana durant molt de temps.