FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Josep Rull, possible número 1 a la llista del PDeCAT de Tarragona pel 28 d'abril

El fins ara diputat, el tortosí Ferran Bel, podria tornar a repetir a la llista electoral
Imatge d'arxiu de Josep Rull, declarant al Suprem. | TV3

 

La Crida Nacional per la República, i el PDeCAT, es troben en fase de negociacions de cara a presentar una llista conjunta a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. Un dels escenaris que estudien és la que els presos, que estan sent jutjats aquests dies al Tribunal Suprem, encapçalin les llistes territorials. A la demarcació de Tarragona, el líder podria ser qui fou conseller de Territori, Josep Rull.

 

 

Si finalment Rull acaba sent el candidat per Tarragona al Congrés dels Diputats, la confirmació hauria d'arribar en el Consell Nacional Extraordinari del PDeCAT previst per aquest dijous 7 de març, el seu número dos seria el tortosí Ferran Bel. Bel, secretari d'organització del PDeCAT, havia expressat, segons fonts consultades, la voluntat «d'abandonar aquesta etapa política i tornar a la universitat». 

 

Tanmateix, i sempre en condicional perquè les negociacions les estan portant «Puigdemont i la direcció nacional del partit», «hi ha hagut un canvi de plans» i Bel tornarà a ser candidat al Congrés per part dels independentistes.

 

Des del PDeCAT Tarragona s'ha assegurat, en declaracions a aquest mitjà, que «nosaltres sabíem que es volia incloure els presos a les llistes, que són gairebé tots de la Crida, però no que Rull hagués d'anar per Tarragona».

 

«Com incloure els candidats triats en primàries»

Aquestes fonts han apuntat, també, que «la clau està a saber com s'inclouen els candidats que ja hem triat en primàries i els candidats de la Crida dins la llista electoral». «Des de Tarragona, ens hauria agradat que en Jordi Sendra estigués en llocs de sortida però entenem la proposta de Ferran Bel» han reblat els independentistes.

 

Si finalment es confirma la candidatura del conseller Josep Rull, en la reunió d'aquest dijous del partit demòcrata, Rull farà palès una influència creixent a l'àrea metropolitana de Tarragona, com es va demostrar amb l'elecció de Josep Maria Cruset com a president del Port de Tarragona. 

 

També et pot interessar: