Denuncien que més de 1.100 tarragonins dependents esperen plaça per a una residència pública

La diputada socialista vallenca, Rosa Maria Ibarra, adverteix que «ens trobem amb moltes famílies que veuen com els seus familiars moren metre esperen una plaça»

El PSC denuncia que més de 1.100 tarragonins dependents estan en llista d'espera per accedir a una plaça de residència pública. Es tracta de places a grans dependents en residències públiques. En el conjunt de Catalunya, aquesta xifra s'acosta, segons dades dels socialistes, a 20.000 persones. 

Segons la diputada socialista per Tarragona, la vallenca Rosa Maria Ibarra, «ens trobem amb la denúncia de moltes famílies que veuen com els seus familiars moren mentre esperen accedir realment a una plaça pública tenint ja tant la valoració de la dependència com el pla personalitzat elaborat».

Per la diputada vallenca, «Catalunya no es mereix un govern, de Junts per Catalunya i ERC, que es dedica a la gesticulació patriòtica constant i a alimentar la confrontació mentre al mateix temps els efectes de la seva incompetència  cauen sobre els sectors més dèbils de la nostra societat com és el cas de les persones grans en situació de dependència».

Rosa Maria Ibarra ha instat al govern independentista «quina solució ofereix a les famílies d’aquests catalans i catalanes que no poden esperar sine die? Optar a una plaça privada, amb uns preus que en molts casos estan al voltant dels 2.000 euros mensuals? Saben els diputats d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP quina és la realitat dels ingressos econòmics mensuals d’una família en aquest país?»

 

«Menystenen la dignitat dels catalans i catalanes amb necessitats reals i urgents a peu de carrer»

Finalment, Núria Segú ha reafirmat el compromís del PSC de treballar sense descans «per exigir al Govern de la Generalitat que garanteixi un model d’atenció a les persones amb dependència que atorgui la seguretat en l’exercici dels drets que tenen garantits per llei. Ni més, ni menys. No farem ni un pas enrere en aquesta exigència d’uns serveis eficients per a la gent gran d’aquest país. No té sentit parlar cada dia de la dignitat de Catalunya i, al mateix temps, menystenir la dignitat dels catalans i catalanes amb necessitats reals i urgents a peu de carrer», ha conclòs.