El PSC reclama al govern «un temps màxim d'espera per poder accedir al sistema sanitari públic tarragoní»

La proposta l'ha impulsat el diputat socialista tarragoní, Carles Castillo, i recull, entre altres, «un mes màxim d'espera per tenir el diagnòstic d'un càncer o 15 dies d'espera per una prova mèdica»

El diputat del PSC al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha demanat avui al Govern de Junts per Catalunya i ERC que garanteixi un temps màxim d’espera i accés al sistema sanitari públic de les comarques tarragonines.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En concret el diputat tarragoní ha fixat l’objectiu en establir un màxim de 15 dies de termini per accedir als serveis especialitzats per a la realització de proves, un mes per disposar del diagnòstic de tota la tipologia de càncers en cas de detectar-se indicis, 10 minuts per disposar de transport sanitari en els casos urgents i una hora com a màxim pels casos programats, i 48 hores de termini màxim per a les visites programades a la xarxa primària, com a primeres mesures bàsiques.

 

«Les retallades dels governs independentistes»

Carles Castillo ha posat en relleu que a les comarques tarragonines, com a la resta del país, «han estat els professionals del sector els que han fet un esforç addicional per assegurar la qualitat d’un servei que ha rebut de ple les retallades dels Governs independentistes de Mas, Puigdemont i Torra». El polític socialista tarragoní ha carregat durament contra el govern català demanant «a l’actual executiu independentista que deixi de sacsejar pancartes i banderes i que doni resposta a les necessitats i serveis que afecten els catalans i catalanes, única manera realment eficaç de servir al país».

 

Castillo ho ha resumit afirmant que «culpar de tot a l’Estat opressor i al Govern de Madrid fa passar vergonya. El Govern del senyor Torra disposa d’un pressupost superior als 40.000 milions d’euros i alguna coseta es deu poder fer amb això. La majoria de la ciutadania ja s’ha cansat d’excuses, d’augments de les llistes d’espera i del deteriorament que s’ha patit aquests darrers anys en el conjunt del servei. Tan sols demanem que s’estableixin uns mínims, concretament a les comarques tarragonines, que puguin ser assumits per la Generalitat amb realisme, cosa possible si es torna a invertir en sanitat i en polítiques socials».