Urna de les eleccions 10-N.

Els resultats es repeteixen a la Costa Daurada: ERC manté l'hegemonia a Cambrils i el PSC, a Salou i Vila-seca

Els republicans triomfen també a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i a Mont-roig del Camp, on desbanquen el PSC com a força més votada. VOX treu el cap i se situa com a primera força de la dreta espanyolista

Pocs canvis en els resultats electorals d'aquest 10 de novembre als municipis de la Costa Daurada respecte als dels comicis de fa set mesos. Esquerra Republicana repeteix victòria a Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, mentre que el PSC manté l'hegemonia amb comoditat a Salou i Vila-seca. Els socialistes, però, perden un dels seus feus com és Mont-roig del Camp, on s'ha imposat ERC per una diferència de menys de 30 vots. Mentrestant, la ultradreta guanya terreny a la Costa i VOX esdevé primera opció de la dreta espanyolista superant a PP i Cs.

  

ELECCIONS GENERALS 10-N: Tots els resultats dels municipis de la Costa Daurada

Com ja va passar el 28 d'abril, ERC guanya les generals a Cambrils amb el 21,5% dels vots, per davant del PSC (18,8%), En Comú Podem (12,3%) i Junts per Catalunya (11,2%). Els republicans, que comptaven amb l'alcaldessa Camí Mendoza com a número 6 de la llista electoral, revaliden el triomf tot i un lleuger descens en el percentatge de vot similar al del PSC. D'altra banda, amb uns resultats pràcticament calcats, Comuns i Junts superen a Cs, que va ser tercera força el 28A a la vila marinera. Per darrere, VOX (10,6%) supera en 50 votants al PP (10,2%) i encara amb més avantatge a Ciutadans (8,4%), que es deixa gairebé 1.600 votants en set mesos.

El PSC manté l'hegemonia a Salou, on assoleix el 22,6% de les paperetes i supera a ERC (16,1%), que aprofita l'hecatombe de Ciutadans per esdevenir la segona opció més votada. Mentrestant, VOX es fa amb el 13,9% del sufragi i supera al PP (12,5%), els Comuns (12%) i Cs (9,7%), que passa de segona a sisena opció. JxCAT, amb el 8,1%, queda relegada novament a setena alternativa a la capital de la Costa Daurada.

El PSC guanya a Vila-seca i VOX esdevé segona força

Els socialistes aconsegueixen repetir triomf també a Vila-seca i ho fan de forma molt clara, amb un 25,5% dels vots, 10 punts més que el segon partit més votat. La sorpresa al municipi del Tarragonès és la gran pujada de VOX (d'un 8,4 a un 15,6% de vots), que duplica el nombre de suports i esdevé segona opció més escollida en detriment de Ciutadans.

La formació taronja protagonitza aquí un dels ensorraments més bruscos, passant d'un 22,2% a un 11% de vots i caient fins a cinquena força. Com a tercera opció a les urnes de Vila-seca es mantenen els Comuns (13,4%) amb un lleuger avantatge sobre ERC (13%). Junts per Catalunya no passa de setena alternativa (6,5%) i la formació encapçalada per Ferran Bel a Tarragona es veu superada pel PP (9,3%)

ERC desbanca al PSC a Mont-roig per només 26 vots

On més s'han capgirat els resultats respecte a les generals del 28 d'abril ha estat a Mont-roig del Camp. Fa set mesos, el PSC es va endur el triomf a les urnes de la localitat per 32 vots de diferència respecte a ERC. En aquesta ocasió, però, els republicans (20,3%) s'han imposat als socialistes (19,6%) per una distància de només 26 votants. A més distància, Junts se situa com a tercera opció (12,4%), VOX (11,8%), En Comú Podem (11,5%), PP (9,7%) i Cs (8,3%), també la gran perdedora de la jornada electoral a Mont-roig.

A Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, ERC repeteix la victòria assolida a les eleccions generals de fa mig any. Tot i un lleuger descens de vots (passa del 23,2 al 22,3%), els republicans amplien les diferències amb la resta de forces. En segona posició es manté el PSC (que perd gairebé tres punts passant del 22,2 al 19,48% d'electors) i tot seguit se situen JxCAT (13,8%), Podem (12,3%) i PP (9,3%). Ciutadans, que va ser tercera força el 28A al municipi, es queda amb la meitat de vots (7,7%) i passa a la setena posició, superada també per VOX (7,8%).


Comentaris