El president de Vox, Santiago Abascal, en un acte electoral a Tortosa

Abascal treu pit a Tortosa: «Aquests miserables s'empassaran les seves pedres»

Vox considera «paper mullat» l'acord independentista de veto al PSC

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha defensat el valor de concòrdia que veu en el monument de la Batalla de l'Ebre a Tortosa —polèmic perquè es va instal·lar durant el franquisme a la ciutat ebrenca—, davant la postura d'ERC, «que aplaudeix a Otegi: Què aplaudeixen? L'atemptat de l'Hipercor? Què aplaudeixen aquests?». 

En declaracions des de Tortosa, Abascal ha retret a ERC comptar en un acte de campanya amb el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi. «Tots aquests energúmens han passejat a Otegi per aquestes terres quan és un autèntic criminal que ha trencat la convivència a la meva terra, al País Basc», deia Abascal.

També ha criticat que es vulgui treure el monument, perquè assegura que gairebé el 70% dels habitants va votar contra la seva retirada. «I ara, què farà l'Ajuntament? Retirar-lo. No importa que pensi la gent, els drets i les llibertats dels catalans. L'únic que els interessa és robar-los, fregir-los a impostos i atacar la seva identitat».

Així mateix ha tornat a acusar el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, d'estar tolerant al seu judici amenaces, llançament d'objectes i insults en els actes de campanya de Vox, però reivindica que seguiran fent els seus actes tot i «totes les incomoditats antidemocràtiques».

«Els portarem davant els tribunals  i hauran de contestar davant els jutges, igual que moltes persones que aquí seran identificades per impedir que una part dels tortosins puguin expressar-se en llibertat. No esperàvem una altra cosa dels totalitaris», ha dit Abascal.

Vox considera «paper mullat» l'acord independentista de veto al PSC

Vox  considera «paper mullat» l'acord independentista de veto  al PSC: «Però si no tenen paraula. Cada dia pacten a Madrid amb els socialistes de Sánchez i sostenen el govern espanyol», ha dit el president del partit, Santiago Abascal des de Tortosa. «És igual el que signin. Menteixen», ha afegit.

Abascal s'ha envalentit en el que sembla que serà l'últim acte del partit pel territori i s'ha acostat desafiant als manifestants anti-Vox que envoltaven la plaça Barcelona de la capital del Baix Ebre. «Només 15 passos m'han calgut per arribar fins a ells», ha denunciat, i ha agraït els seguidors que s'hi han apropat. «Aquests miserables s'empassaran les seves pedres», ha dit referint-se en general als manifestants que ha rebut Vox en la campanya.