ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

VOX estudia noves denúncies contra «acataments incorrectes de la Constitució»

La formació d'ultradreta es plantejava aquesta mesura abans de la reclamació presentada pel seu cap de llista de Reus, Jordi Ferré, que obliga al consistori reusenc a tornar a elegir alcalde
Imatge d'arxiu de la presidenta provincial de VOX Tarragona, Isabel Lázaro, durant les darreres eleccions municipals del passat 26 de maig. | Twitter/Isabel Lázaro

 

Els serveis jurídics de la formació d'ultradreta VOX estan estudiant els recents acataments dels nous regidors i regidores dels consistoris tarragonins. El motiu d'aquesta iniciativa: volen saber si les fórmules de jurament, o promesa, realitzades s'ajusten a la legislació vigent. La notícia es coneix l'endemà que es fes públic que el consistori reusenc haurà de tornar a triar l'alcalde per la reclamació presentada per l'alcaldable de VOX, Jordi Ferré, a la Junta Electoral de Zona de Reus.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El passat 21 de juny, aquest mitjà va avançar que Ferré, a títol individual, havia presentat una denúncia contra certs acataments de la ConstitucióEl seu escrit anava contra aquells càrrecs electes que van fer alguna referència a l'objectiu d'assolir la república catalana o que van fer servir fórmules per reivindicar l'existència de presos polítics. Aquest dimarts, dos de juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lava el nomenament de l'alcalde de Reus al considerar inconstitucional el jurament dels tres regidors de la CUP. 

 

La reacció del secretari general del consistori a la sentència fou convocar un ple extraordinari per tornar a triar alcalde per aquest dimecres, tres de juliol, a les quatre de la tarda. 

 

Denúncia per «incompliment de la llei de banderes»

VOX continua, doncs, amb una política de portar a la justícia allò que considera que no compleix la legislació vigent, sobretot els temes referents a la presència de simbologia espanyola a les diferents administracions arreu del territori. El passat 27 de juny, la formació d'ultradreta feia públic que havia presentat, davant la subdelegació del Govern de l'Estat a Tarragona, dues denúncies contra l'Ajuntament de Tarragona i el consistori d'Altafulla per «incompliment de la Llei de Banderes».

 

A la façana del consistori de Tarragona fa anys que no hi és la bandera d'Espanya i a la de l'Ajuntament d'Altafulla, el nou alcalde, Jordi Molinera, va decidir retirar-la tot just el mateix dia que prenia possessió del càrrec d'alcalde. Isabel Lázaro, presidenta provincial de VOX Tarragona, entén que «els polítics han de complir la llei, com ho fan tots els ciutadans. VOX sempre cuidarà que la llei s'acompleixi a tots els consistoris tarragonins».