Els xàfecs tornaran aquesta propera setmana amb més fresca

L’estiu no s’instal·la del tot: tornen la fresca i la pluja la setmana que ve

El dia més mogut serà dimarts amb l’arribada d’una tongada de xàfecs força general i una baixada clara de les temperatures. De moment, diumenge hi haurà més núvols però amb calor

La primavera encara no ho ha dit tot aquest any i els seus últims dies estaran marcats per un temps molt canviant, ja que la setmana que ve tornen la fresca i la pluja a tot Catalunya. Segons els últims mapes, el dia més mogut i amb una baixada clara de les temperatures serà dimarts, mentre que aquest diumenge els intervals de núvols ja aniran a més però la calor serà intensa. 

Pel que fa al canvi de temps de la propera setmana, dilluns ja tindrem alguns xàfecs més al nord del territori i a l’interior amb temperatures que comencen a baixar una mica, però no serà fins dimarts quan tindrem el plat fort amb l’arribada d’una massa d’aire força fred. El segon dia de la setmana vindrà marcat per una tongada de ruixats i alguna tempesta que creuarà durant el dia tot Catalunya.

La majoria de registres es mouran entre els 5 i 15 l/m², però plourà més a l’interior i al Prepirineu. Un extrem, però, que haurem d’anar confirmant els propers dies, ja que encara hi poden haver canvis.

Mapa de l'acumulació total de pluja prevista per dimarts
Mapa de l'acumulació total de pluja prevista per dimarts | GFS

 

Temperatures clarament cap avall

Més enllà de la pluja, la notícia també serà la forta patacada que patiran els termòmetres, ja que, ara per ara, sembla que les màximes es mouran entre els 13º i 18º les més altes dimarts, però seran més baixes a zones de l’interior i sobretot al Pirineu, on la cota de neu pot baixar puntualment dels 2.000 metres. Un ambient clarament més fresc atípic per l’època. 

Els xàfecs tornaran aquesta propera setmana amb més fresca
Els xàfecs tornaran aquesta propera setmana amb més fresca | Arxiu

 

Dimecres encara tindrem unes temperatures molt contingudes, tot i que pujaran ja una mica amb molts valors entre els 16º i 21º, però de cara als següents dies els termòmetres tornaran a pujar amb ganes i recuperarem l’ambient d’estiu. 

Diumenge amb més núvols però calor d’estiu

De moment, el diumenge serà un dia de més intervals de núvols que circularan de sud-oest a nord-est, deixant un cel força enteranyinat arreu, si bé a la tarda el sol s’imposarà més a Ponent i al sud de Catalunya. No obstant, de pluja se n’espera ben poca, ja que tan sols poden escapar-se alguns plugims a prop de la costa i algun ruixat de tarda local al Pirineu.

Els intervals de núvols es faran més presents aquest diumenge
Els intervals de núvols es faran més presents aquest diumenge | Arxiu

 

Pel que fa a les temperatures, la calor continuarà sent molt marcada amb ambient estiuenc, inclús amb màximes més altes que dissabte, dia que ha estat radiant però més fresc a prop de la costa. La majoria de valors diürns es mouran entre els 25º i 30º, puntualment una mica més alts a punts del prelitoral i de Ponent a causa del vent lleuger però reescalfat. A zones litorals i del Pirineu quedaran, de nou, més curtes.

També et pot interessar...


Comentaris