Torna el cicle 'Va de contes desexplicats' al Moll de Costa

Es podrà veure tots els diumenges de març, a les 12 hores, al Teatret del Serrallo

El cicle 'Va de contes desexplicats' se celebrarà cada diumenge de març al Teatret del Serrallo.
El cicle 'Va de contes desexplicats' se celebrarà cada diumenge de març al Teatret del Serrallo. | TarragonaDigital
28 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:50h
Torna el Teatret Familiar, organitzat pel Port de Tarragona, amb el 'Va de contes desexplicats', que tindrà tots els diumenges d'aquest mes de març al Teatret del Serrallo. Seran quatre sessions en què petits i grans podran gaudir dels contes clàssics i contemporanis, però reinterpretats.

El programa també inclou una mostra de diorames de playmobil dels contes tradicionals durant tot el mes de març i un taller exprés perquè els infants creïn el conte. Les entrades, gratuïtes, estaran disponibles a partir de les 12 hores dels dilluns de cada setmana de l’activitat a través del següent enllaç.

La primera cita serà aquest diumenge 5 de març, a les 12 hores, amb 'La princesa dels matalassos', a càrrec de la companyia Vivim del cuentu.
 

Donant una volta als contes tradicionals

El Teatret Familiar arriba a una nova edició amb el cicle ‘Va de contes desexplicats’ que reinterpreta els contes clàssics i contemporanis durant tot el mes de març. La proposta explicarà a les històries de sempre des d’una perspectiva diferent: es descobriran els contes donant la volta a la història tradicional.

El cicle familiar consta de quatre sessions que es faran cada diumenge de març a les 12 hores. A més, cal sumar un taller on els infants podran il·lustrar el seu conte i una mostra permanent de diorames de playmobil que descriuran els contes del cicle durant tot el mes de març.
 

Companyies educadores

Els espectacles del cicle aniran a càrrec de les companyies notables Vivim del Cuentu i la Cia Deliri. El grup Vivim del Cuentu consta de vuit rondallaires que consideren que els contes tenen el poder per a educar, per a fer pensar i també, és clar, per a entretenir.

La Cia Deliri està formada pel Gerard i la Lindes, que creen i produeixen els seus espectacles familiars de petit i gran format des de fa deu anys. Formats en l’àmbit de la pedagogia, el teatre, el clown i els titelles, confien en el teatre com a eina transformadora.
 

'Contes desexplicats'

La primera cita dells 'Contes desexplicats' serà aquest diumenge 5 de març a les 12 hores, amb 'La princesa dels matalassos', de la companyia Vivim del cuentu. En aquest conte, una reina farta del dropo del seu fill ha decidit buscar-li una princesa per casar-lo. Ara bé, no se sap si hi haurà alguna princesa disposada a viure en un palau i casar-se amb un príncep.

El segon espectacle, 'La rateta Martina i el ratolí Serafí', de la Cia Deliri, es podrà gaudir el diumenge 12 de març. Aquesta adaptació del conte 'La rateta que llegia a l’escaleta', de Vivim del cuentu, està dirigida a públic familiar i escolar i compta amb l'actuació d'actors i titelles.

El diumenge 19 de març, la companyia Vivim del cuentu presenta 'La caputxeta forçuda'. A la trama, es descobreix què passaria si la caputxeta decidís plantar cara al llop i parar-li una trampa i com s'ho farà el llop per atrapar a la caputxeta. Es tracta d’escenificar un conte clàssic capgirat en què els personatges són diferents del que sempre ens han explicat.

El darrer espectacle, 'El rap de la Rapunzel', amb la companyia Vivim del cuentu, es podrà veure el 26 de març. Farta de viure tancada en una torre, la Rapunzel ha decidit rapar-se i convertir-se en cantant de rap. Això suposarà un bon maldecap a la bruixa. En aquesta sessió plena de ritme, adreçat a un públic a partir dels quatre anys, es cantarà i ballarà.