pius-hospital-valls

No som herois, som professionals

Els sanitaris no són herois ni ho volen ser, són professionals responsables que s'han vist obligats a donar el 200% a la seva feina
Aquest passat 29 d’abril s’han aprovat els pressupostos de l’Ajuntament de Valls, uns pressupostos que, davant la pandèmia de la COVID-19, s'hauran de modificar en moltes àrees per tal de fer front a la crisi social sorgida després de la crisi sanitària.
 
Malgrat tot, sembla que l’Equip de Govern ha optat per mirar cap una altra banda a l’hora d’afrontar la gestió dels propers mesos del binomi PIUS/RAC, tot i ser un hospital i una residència de titularitat municipal. Tant el PIUS com la RAC pateixen fa anys moltes mancances, tant a nivell assistencial (manca de personal) com d’impagaments dels objectius als seus treballadors (DPOS), i és per això que la CUP va proposar crear un fons de contingència per al Pius i la RAC que permeti fer la millora de recursos, però aquesta proposta va ser rebutjada per l’equip de govern.
 
Existeix un Consell d’Administració que esperem que vetlli perquè aquestes mancances es puguin mirar de solucionar, o almenys vetllar pel bon funcionament del seu sistema. La CUP va portar una proposta al Parlament de Catalunya per tal que li fos retornat el 5% que se li va retallar als Sanitaris fa anys, proposta rebutjada pels mateixos partits (JxC i ERC) que formen l'equip de govern de Valls i la presidència del Consell d'Administració del PIUS. No és d'estranyar doncs, que a Valls hagi passat el mateix: la poca empatia d’aquest equip de govern amb les mancances que pateix el sistema i amb el personal sanitari a Valls.
 
No s'han reunit ni una sola vegada amb els representants dels treballadors de PIUS/RAC des que va començar la pandèmia de la COVID-19, i és una queixa constant que ens fan arribar els seus representants. La situació que han patit els sanitaris, els canvis de protocols en matèria de protecció enfront el COVID, fins a 10 protocols diferents, canvis de torns continus, jornades de 12 hores, EPIS (equips de protecció individuals) insuficients i inadequats.
 
Sembla ser, que amb els aplaudiments purament mediàtics de les 20h, i una declaració d’agraïment, els sanitaris han de tenir-ne més que suficient, o això és el que percebem. Els sanitaris no són herois ni ho volen ser, són professionals responsables que s'han vist obligats a donar el 200%, a la seva feina, estant a primera línia amb els malalts de COVID, i com a mínim es mereixen un reconeixement i una resposta a la seva tasca, que no es tradueixi en uns copets a l'esquena. Volen la mateixa responsabilitat dels seus governants, com la que estan tenint ells a la seva feina.
 
És de consciència que se’ls retorni com a mínim el 5% de les retallades que van patir i se’ls abonin els seus objectius, que està sobradament demostrat que s’han guanyat.
 
 
Anna Merino és Tècnic Auxiliar en Cures d'Infermeria al Pius, Delegada Sindical de la CGT al Pius i regidora de la CUP a Valls
Anna Merino
Anna Merino | CUP Valls