Militants del FNC a Tarragona

Votaré el Front Nacional de Catalunya

Vaig descobrir aquest partit l’octubre insurreccional del 2018. Urquinaona ens va ensenyar que els catalans reaccionem davant la injustícia com ho fan tots els pobles del món

El 14-F seré a la llista del Front a Tarragona com a independent. Vaig descobrir aquest partit l’octubre insurreccional del 2018. Urquinaona ens va ensenyar que els catalans reaccionem davant la injustícia com ho fan tots els pobles del món, però també vàrem comprovar com els partits són el gran tap per fer la independència i ser un país normal.

Les meves 10 raons:                                     

1- Aquesta vegada em veig incapaç de votar cap dels partits processistes: han dilapidat una dècada de mobilitzacions, dos referèndums d'autodeterminació i una declaració d’independència. Una societat madura els fiscalitza i castiga a les urnes. Calen nous partits i cal una alternativa nacionalista que trenqui amb el relat feble del Procés.

2- A la mala gestió de la independència, ara cal sumar-hi una negligent i criminal gestió de la Covid-19. Ens han deixat a mercè d’Espanya davant d’una pandèmia mundial, sense poder ni recursos. La gestió política dels nostres és la pitjor del món si mirem les dades objectives de morts per milió o les mesures autoritàries adoptades, que aboquen a la misèria la majoria que no viu dels diners públics.

3 – Per la llibertat d’expressió: el paper de TV3 i l’Assemblea censurant el FNC és completament antidemocràtic. Són eines controlades pels partits que ja no fan la feina per a la qual van ser creades. Ni promouen el català ni la unitat independentista. Només malgasten els diners dels catalans amb propaganda i fiances.

4- Per la llengua: el català és avui la llengua habitual de tan sols un 35% de la població, fa vint-i-cinc anys ho era del 50% i fa un segle de tota. Els partits actuals observen impassibles com la nostra llengua esdevé cada vegada més residual. Davant la seva deixadesa, el Front vol que el català torni a ser majoritari i sigui imprescindible per viure a Catalunya.

5-  Les propostes del  FNC –vegeu el programa– són de sentit comú en qualsevol país occidental i connecten amb gran part dels catalans –quan les coneixen–, per això el sistema silencia i boicoteja aquesta opció fent servir acusacions que no tenen cap fonament i a més són delictives.

6- Perquè com diu l’Enric Vila, el FNC és el partit més antifeixista que es presenta, perquè és el més antiespanyol. No estem en contra de la immigració sinó de la gestió que se n’ha fet. El Front aposta per controlar la immigració com ho fan tots els països del món.

7- Pels autònoms: paguen les quotes més abusives de tot Europa i, quan les coses van mal dades, els treballadors autònoms resten desemparats. Els partits que diuen donar suport als autònoms i a les petites empreses són els qui més desconnectats estan de la realitat del carrer i els que més engreixen una administració pública ineficient i sobredimensionada.

8- Per anar a contracorrent: l’aparició del Front ha deixat en evidència que a Catalunya  no hi ha periodisme lliure, tot és propaganda. Per salut democràtica és urgent que torni la pluralitat política i que totes les opcions estiguin representades davant el pensament únic imperant dels partits i mitjans catalans.

9- Cal almenys un partit que digui que vol recuperar el vell Estat constitucional furtat fa 300 anys en lloc de crear un “nou país”. Un partit que treballi per l’Estat català i no per una “República” buida de contingut.

10- És un honor compartir llista amb patriotes com el president del Cercle Català de Negocis, l’Albert Pont, el periodista de Rac1 Jaume Nolla o la germana del president Torra. Així com conèixer la Montserrat Guasch, que dóna la cara per nosaltres a Tarragona. Gent normal que no viu de la política, professionals, treballadors, desocupats i estudiants, que volen alliberar el país sense complexos.

Per totes aquestes raons i per recuperar la il·lusió, aquest diumenge votaré el Front Nacional de Catalunya!