Terres Altes d'Escòcia

10 propostes viatgeres per planificar les vacances d’aquest estiu

Mèxic, Egipte o Escòcia són algunes de les millors destinacions per viatjar aquest estiu

Anualment, una de les plataformes de viatges i editorial més reconeguda en el sector, Lonely Planet, publica diferents llistes, basades en diferents criteris, on selecciona les 10 millors destinacions per viatjar durant l’any.

Concretament, classifiquen les opcions pels 10 millors països, les 10 millors ciutats, les 10 millors regions i les 10 millors destinacions tenint en compte la relació qualitat-preu.

A partir de les 40 propostes que fa Lonely Planet, des de TarragonaDigital seleccionem les 10 opcions més interessants per planificar unes vacances per aquest estiu.

Països exòtics i emergents

Segons Lonely Planet, el millor país per viatjar aquest 2019 és Sri Lanka. Evidentment, els atemptats que es van produir a diferents hotels de la capital, Colombo, el passat mes d’abril segur que han fet enrere a molts viatgers, però també han provocat un augment de la seguretat i una baixada de preus, així que Sri Lanka continua sent una molt bona opció per tenir en compte aquest 2019.

Una altra destinació top del sud-est asiàtic és Indonèsia, que compta amb més de 17.000 illes on poder gaudir d’experiències de tota mena. Bali, és segurament la més coneguda i visitada, però altament recomanable és visitar Jakarta o espais més remots de l’illa de Sumatra on encara habiten, protegides, moltes famílies d’orangutans.

Panamà també està dins de la nostra tria de destinacions. La seva capital celebra enguany els seus 500 anys d’història i és un país que barreja platges d’arena blanca, selva tropical, cultura indígena... Destinació perfecta per als amants de l’snorkel, que no han de deixar d’anar a indrets tan paradisíacs com les illes de Sant Blas.

Roadtrips per Europa

Si ens fixem en les millors regions per visitar, cal fer especial menció a les Terres Altes d’Escòcia. Durant els darrers anys la seva popularitat ha anat molt en augment i això ha fet que hi proliferi molt l’oferta d’allotjaments, amb la qual cosa és molt més fàcil poder arribar a les zones remotes d’aquest paradís natural.

Terres Altes d'Escòcia
Terres Altes d'Escòcia | visitscotland.com

Un altre clàssic pels amants de les rutes per carretera, és Bretanya i Normandia. Aquest 2019 se celebra el 75è aniversari del Dia D, el dia en què les tropes aliades van desembarcar a les platges de Normandia, i hi ha nombroses activitats programades al llarg de tot l’estiu. D’altra banda, França és el país d’Europa amb més càmping, així que és la destinació perfecta per gaudir d’allotjament low cost amb moltes prestacions.

Grans capitals mundials

Si ens centrem només en ciutats, Katmandú, la capital del Nepal, també estaria dins de la nostra selecció. Encara queda molta feina de reconstrucció per fer després del terratrèmol de 2015, però veure com la seva gent està vivint la reconstrucció per tornar a gaudir de tota la seva esplendor ha de valdre molt la pena. Per no oblidar les fantàstiques vistes sobre l’Himalaya que es tenen des de la capital nepalí.

Ciutat de Mèxic és una altra de les nostres eleccions per viatjar aquest 2019. El seu centre històric, conegut com a Zócalo, és Patrimoni de la Humanitat i conserva una amalgama de tradicions culturals ben vives. És per això que, potser, en lloc de l’estiu, val la pena viatjar-hi coincidint amb la celebració del Dia de Muertos, a finals del mes d’octubre.

Dia de Muertos
Dia de Muertos, a Mèxic | visitmexico.com

 

Destinacions amb una bona relació qualitat-preu

En la classificació de destinació per relació qualitat-preu hi tenim Eslovènia, un país del centre d’Europa que té moltíssim per oferir. La seva capital, Ljubljana, és una ciutat d’estil venecià, amb canals i un ambient increïble pels seus carrers. La zona dels alps julians, amb Bled i Bohinj com a centres d’activitats, són realment fascinants.

D’altra banda, qui busqui platges paradisíaques, ha de saber que el turisme independent va a l'alça a Maldives des que hi ha una xarxa d'allotjament assequible a les illes. No és tan barat com al sud-est asiàtic, però cada vegada hi ha més illes deshabitades o que no són ressorts, que tenen pensions regentades per gent locals que no són cares i que acosten el viatger a descobrir la cultura maldiviana.

Finalment, al capdamunt de la llista de millor destinació per relació qualitat-preu hi ha Egipte. Després de temps convulsos, el turisme s’està recuperant. Creuers pel Nil, veure la sortida de sol des dels temples de Luxor... Egipte és la destinació perfecta per als amants de la història i, actualment, s’hi pot viatjar a preus molt raonables.

Temple d'Abu Simbel
Temple d'Abu Simbel, a Egipte | egypt.travel