La boira ha estat present en diferents punta de la ciutat de Tarragona

El Camp de Tarragona es lleva amb una inusual boira aquest dimecres

El fenomen s’ha originat per la diferència de temperatura entre l'aire ambiental i l’aigua freda del mar. Aquesta boira d’advecció és espessa al litoral tarragoní i del Baix Camp
Boira a la ciutat de Reus
La boira s'ha endinsat a dins la ciutat de Reus | TarragonaDigital

Una boira espessa ha penetrat localment aquesta matinada al litoral tarragoní. Es tracta d’un fenomen molt primaveral, freqüent a la costa central en situacions d’estabilitat i temperatures ambientals càlides. És més estrany durant l’hivern i que arribi a endinsar-se terra endins fins a la mateixa ciutat de Reus, per això ha sorprès a moltes persones del Camp de Tarragona quan es disposaven a anar a treballar.

S’anomena boira d’advecció perquè a diferencia de la que es forma a l’interior del país, aquesta apareix al mar quan hi ha una brisa fluixa i humida que contrasta amb la temperatura càlida de l’ambient, la massa d’aire es satura i es condensa, envaint de boira o boirina les ciutats litorals.

imatge satèl·lit méteo
Els bancs de boira i núvols baixos s’estenen a l’interior del mediterrani, entre la costa central i la Costa Daurada | Meteo.cat

 

Aquesta matinada i matí de dimecres, aquests bancs de boira i núvols baixos s’estenen a l’interior del mediterrani, entre la costa central i la costa daurada, i s’endinsen només a les comarques tarragonines. Estan provocant força reacció a les xarxes socials, encara que normalment desapareixen quan el contrast tèrmic entre el mar i la línia costanera s’equilibren i el sol eixuga la humitat, és a dir, a mig matí.

Boira a Tarragona
La boira ha estat present en diferents punta de la ciutat de Tarragona | Maria Repollés de Dalmau

 

Migdia i tarda de temperatures molt agradables

Un cop desaparegui la boira costanera, els termòmetres s’enfilaran molt més avui que ahir o dilluns, fins a valors càlids semblants als que vam experimentar el dissabte. Màximes superiors als 20º i puntualment als 25º tornaran a estendre’s al sud i al nord de Catalunya, en una segona part del dia amb un cel radiant.


Comentaris