Sanitaris de l'Hospital de Reus protesten contra la pèrdua de condicions laborals

El traspàs de l'Hospital Sant Joan a la Generalitat implica un canvi de conveni que fa perdre sou a col·lectius com els auxiliars d'infermeria

Imatge de la protesta d'aquest divendres a l'Hospital Sant Joan de Reus
Imatge de la protesta d'aquest divendres a l'Hospital Sant Joan de Reus | Cedida
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:54h
Diversos grups de personal sanitari de l'Hospital Sant Joan de Reus reclamen no perdre condicions laborals. S'està ultimant el traspàs de la plantilla al conveni SISCAT, el sistema sanitari de Catalunya. Després que l'Ajuntament traspassés el centre sanitari a la Generalitat, queda per culminar l'absorció de la plantilla al sistema català.

Aquest canvi administratiu suposarà que algunes categories laborals perdin condicions laborals i, a la pràctica, sou. És el cas dels tècnics auxiliars d'infermeria, dels auxiliars d'administració, els zeladors i portalliteres i alguns professionals d'infermeria. El grup més nombrós entre els afectats és el dels auxiliars d'infermeria, que aquest divendres han impulsat una protesta dins de l'Hospital.
 

Personal de l'Hospital de Reus protesta contra la pèrdua de sou

Un dels punts de conflicte és el plus per antiguitat, que és menor al conveni SISCAT que a l'actual conveni propi del Sant Joan. "Volem mantenir la nostra antiguitat i el plus per antiguitat, i no veure afectat el nostre sou per marxar a la nova empresa i al nou conveni", expliquen alguns dels implicats, que prefereixen mantenir l'anonimat. Només entre els auxiliars d'infermeria ja sumen uns 1.600 professionals, convertint-se en el col·lectiu més gran del centre sanitari, segons subratllen.

"En canvi, som el col·lectiu més desafavorit", recriminen. Per exemple, exposen que els metges comptaran amb una millora de condicions laborals i, per tant, estan a favor del canvi de conveni. Per contra, la protesta d'aquest divendres ha rebut el suport de part del personal d'infermeria.

Com a col·lectiu, segons expliquen, no es veuen tan afectats, i l'impacte del canvi de conveni es concentra en aquells que tenen més antiguitat, però no a les promocions més recents. Tot i això, treballen braç a braç cada dia i, per tant, s'han solidaritzat amb les reivindicacions dels auxiliars. La protesta d'aquest divendres no serà l'última dels pròxims dies.

La setmana vinent hi ha d'haver reunions del comitè d'empresa on es negocia el traspàs laboral cap a la Generalitat de Catalunya. Preveuen, llavors, tornar a manifestar-se per reivindicar no perdre condicions laborals amb el canvi de propietat de l'Hospital Sant Joan de Reus.