Dolors Carreras, a Cunit, i Joan Sans, a l'Arboç, investits novament alcaldes

Els dos alcaldables socialistes allargaran els dotze anys que acumulen al capdavant dels seus municipis

Dolors Carreras ha estat proclamada alcaldessa de Cunit.
Dolors Carreras ha estat proclamada alcaldessa de Cunit. | PSC Cunit
Redacció / M.G.
19 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:33h
Dolors Carreras i Joan Sans han tornat a rebre la vara de les seves respectives alcaldies aquest dissabte 17 de juny. La candidata del PSC a Cunit i el dels socialistes a l'Arboç acumulen dotze anys al capdavant dels seus consistoris, que ara podran allargar.

En el cas de Cunit, Carreras ha estat alcaldessa en diferents moments, primer del 1996 al 1998, després del 1999 al 2007, quan va ser inhabilitada, i finalment del 2019 al 2021. Ara enceta un nou mandat en què, igual que l'últim, tindrà l'alcaldia els dos primers anys, per cedir-la després a Jaume Casañas, guanyador dels comicis del 28 de maig amb Impulsem.

Les dues formacions han reeditat el pacte de govern de fa quatre anys, amb la qual cosa Carreras va rebre el vot dels onze regidors dels dos partits. De la resta, En Comú Podem es va abstenir i ERC, Vox i el PP van votar els seus candidats.

Quart mandat de Joan Sans a l'Arboç

A l'Arboç, per tercera vegada consecutiva, Joan Sans ha estat proclamat alcalde amb la majoria absoluta dels vots del seu partit. Els socialistes van aconseguir set dels tretze regidors del consistori, fet que els permet governar per quart mandat consecutiu al municipi. Alternativa per l'Arboç, amb cinc representants, i ERC, amb un, seran els partits a l'oposició. 
 
L'equip de govern de l'Arboç del mandat 2023-2027.

L'equip de govern de l'Arboç del mandat 2023-2027. Foto: PSC l'Arboç