1 de 10
Gastronomia

Disfrutar, amb el xef de Vila-seca Eduard Xatruch, segon millor restaurant del món

L'establiment dirigit pels excaps de cuina d'elBulli Oriol Castro, el vila-secà Eduard Xatruch i Mateu Casañas escala una posició respecte a la distinció de l'any passat

Els xefs del Disfrutar | ACN
per TarragonaDigital, Barcelona | 21 de juny de 2023 a les 09:02 |
El restaurant barceloní Disfrutar, dirigit pels excaps de cuina d'elBulli Oriol Castro, el xef de Vila-seca Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és el segon millor restaurant del món. Així ho ha revelat aquest dimarts a la nit el prestigiós rànquing britànic The World's 50 Best Restaurants en una gala celebrada a la ciutat de València.

Aquesta mateixa classificació ha situat al capdavant de la classificació el restaurant Central, a Lima (Perú) i, en tecer lloc, DiverXo, del madrileny Dabiz Muñoz. 


Disfrutar va aconseguir la primera estrella Michelin el 2015, només quan feia un any que tenia obertes les portes. La segona la va guanyar el 2017, a banda d'acumular un total de tres sols a la guia Repsol. Els tres xefs també dirigeixen el restaurant Compartir de Cadaqués.

Més avall del rànquing, la cuina espanyola també ha comptat amb representació de la mà d'Asador Etxebarri de Víctor Arguinzoniz​, en 4a posició; Quique Dacosta a Dènia, en 20è lloc; Elkano, d'Aitor Arregi a Getaria, en 22a posició, i Mugaritz, d'Andoni Luis Aduriz a Sant Sebastià, que ha quedat 31è. Més enllà dels restaurants, el món de la gastronomia a l'Estat també està d'enhorabona perquè Miguel Ángel Millán de l'establiment d'alta cuina DiverXo de Madrid ha estat reconegut com el millor sommelier de l'any.


El 2019, el premi va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d'un nou programa batejat amb el nom The Best of the Best, en reconeixement de la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els que han encapçalat la llista algun cop apareixeran més a la classificació.
 
Participació