1 de 10
Economia

El Vendrell, a la llista de municipis que hauran de limitar el preu dels lloguers

La Generalitat tramita la declaració d'àrees de mercat residencial tensionat, que inclou 140 municipis

Vista del Vendrell. | TGNDigital
per Marc Guitart, El Vendrell | 3 de juliol de 2023 a les 10:37 |

El Vendrell és l'únic municipi del Baix Penedès que forma part del llistat d'àrees tenses de Catalunya que ha publicat la Generalitat. Una classificació que delimita els municipis que es declararan zones de mercat residencial tensionat i on s'aplicaran mesures de limitació dels preus de lloguer. 

Són un total de 140 municipis catalans que tenen una "oferta insuficient d'habitatge assequible" i que compleixen els requisits que marca la llei per implementar les mesures de contenció de les rendes. El Departament de Territori va iniciar fa uns dies el tràmit d'informació pública, obrint un període de vint dies perquè les administracions, entitats i particulars puguin presentar al·legacions.Un cop respostes les al·legacions, es notificarà la resolució final al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), que serà l'ens que les aprovarà finalment. La declaració tindrà una vigència de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats. Entre les mesures que es prendran per regular els lloguers hi ha que els nous contractes no puguin superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d'actualització anual d'aquell contracte.

Dotze municipis limitats a Tarragona


En el cas dels grans tenidors, el lloguer no podrà ser superior a l'Índex de referència del preu de lloguer.  Els 140 municipis que han estat inclosos en aquesta delimitació suposen un 80,6% de la població de Catalunya (6,2 milions). Al Camp de Tarragona, els altres municipis inclosos al llistat són Tarragona, Reus, Valls, Salou, Cambrils, Torredembarra, la Canonja i Falset.A aquests s'afegeixen Amposta, Tortosa i Móra la Nova, de les Terres de l'Ebre. Al Penedès i el Garraf també són municipis amb un mercat residencial tensionat Vilafranca, Sant Sadurní d'Anoia, Vilanova, Cubelles, Sant Pere de Ribes i Sitges.


 

Participació