Consternació a Salou per l'assassinat masclista a l'hotel Magnolia de Salou

Una cinquantena de persones es concentren per homenatjar la víctima que va morir, presumptament, a mans de la seva parella a Salou

Una cinquantena de persones es van concentrar a Salou pel nou feminicidi.
Una cinquantena de persones es van concentrar a Salou pel nou feminicidi. | TarragonaDigital
04 de juliol del 2023
Actualitzat a les 9:02h
Consternació i commoció per la mort d'una dona presumptament en mans de la seva parella la nit de diumenge a l'hotelMagnolia de Salou. Prop d'una cinquantena de persones s'han aplegat aquest dilluns davant de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig davant d'un nou feminicidi a Catalunya i per donar escalf als familiars de la víctima.

La consellera d'Igualtat, Tània Verge, ha fet una crida a erradicar la violènciamasclista, ja que les dones mortes des de principis d'any sumen set al país i es xifren en 120 en l'última dècada. També ha lamentat la participació en el minut de silenci dels partits que neguen la violència masclista i retallen recursos en aquest àmbit, sense referir-se a Vox i al PP. "És un acte d'hipocresia, de cinisme i irresponsabilitat", ha dit.

L'acte d'homenatge a la donamorta en un hotel de Salou aquest diumenge ha arrencat amb els parlaments de l'alcalde del municipi, Pere Granados, i de la consellera d'Igualtat i Feminismes. "No fa encara una setmana que condemnaven un feminicidi a l'Hospitalet de Llobregat i, avui, som a Salou plorant un nou cas", ha lamentat Verge. La consellera d'Igualtat ha assenyalat que són set les dones mortes des de començaments d'any i 120 en l'última dècada a Catalunya, les quals han deixat 91 menors orfes. "Tot el nostre suport i escalf a l'entorn i familiars de la víctima i a Salou, on hem activat els diferents serveis", ha expressat.

Vox participa al minut de silenci


Alhora, Verge ha indicat que les donesmortes per les seves parelles, exparelles o familiars es xifren en 5.600 en la darrera dècada a Europa. "Els hi han arrabassat la vida per l'únic fet de ser dones, per això hem de dir prou", ha manifestat. La consellera també ha lamentat la participació de regidors de partits, com VOX, en espais de dol i d'homenatge a les víctimes. En l'acte, hi ha participat disset regidors i hi havia representades totes les formacions del consistori.

"Són milers de dones les que hem hagut de plorar en la darrera dècada, n'estem fartes, també estem indignades de tenir a partits polítics que es planten als minuts de silenci quan estan negant l'existència de les violències masclistes i quan retallen els recursos destinats a la recuperació de les víctimes o les polítiquesfeministes", ha reblat. A més, ha assegurat que per erradicar el patriarcat i les violències masclistes es necessiten més polítiques feministes i aquelles que fan "avançar la igualtat".

Així mateix, la consellera ha fet una crida a la ciutadania perquè denunciï les situacions de violènciamasclista a través del servei telefònic d'atenció a les víctimes. Per la seva banda, el batlle de Salou també ha condemnat el feminicidi i ha dit que el consistori treballarà, conjuntament amb el Departament i el Govern, per erradicar aquesta xacra. "Són accions del tot censurables, volem tolerànciazero en la nostra societat", ha destacat Granados. L'alcalde ha traslladat la solidaritat del municipi als familiars de la víctima i a Irlanda pels nexes de la ciutat amb aquest país.

Mort violenta en un hotel


Els Mossos van detenir un home de 30 anys per la mortviolenta d'una dona a l'hotelMagnòlia. Fonts policials expliquen que van rebre un avís procedent d'aquest allotjament que indicava que hi havia una donaferida de gravetat. Quan hi van arribar, els agents van constatar que la víctima estava estirada a terra i que hi havia un home al seu costat que presentava una ferida que s'hauria produït ell mateix.

Tot i que el personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va intentar reanimar la dona, no va poder salvar-li la vida. La víctima i el detingut tenien una relació sentimental. L'arrestat va ser traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona per la ferida que tenia. Està previst que l'home passi a disposició judicial a partir d'aquest dimarts.

La investigació està sota el secret de les actuacions. Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Tarragona s'han fet càrrec del cas. A la vegada, fonts judicials han afirmat que la causa serà investigada pel jutjat de Violència sobre la Dona i han assegurat que ni la dona ni l'arrestat tenien residència a l'Estat i que, per tant, en aquests moments no hi ha possibilitat d'acreditarantecedents de violència entre la parella, ja que són estrangers.