1 de 10
Méteo

Arriba l'onada de calor intensa: Tarragona se salva de les alertes aquest dilluns

El Meteocat preveu una setmana complicada, amb un augment substancial dels termòmetres

A la tarda poden créixer nuvolades. | Emili Vilamala
per TarragonaDigital, Barcelona | 10 de juliol de 2023 a les 09:58 |
El temps d'aquest dilluns donarà el tret de sortida a una nova setmana de calor, xafogor i altes temperatures. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís de perill moderat per la calor que colpejarà desenes de comarques arreu del territori a partir del migdia. Tanmateix, la demarcació de Tarragona aquest dilluns no s'ha vist afectada pels avisos d'intensa calor, tot i que és probable que sí que s'activin en les pròximes hores.

Com ja indiquen la majoria de les previsions, la xafogor començarà a colpejar zones de la costa a partir de la matinada, amb temperatures suaus, però que ja començaran a marcar la pauta del dia.


Encara que els termòmetres donaran certa treva durant les hores del matí, la temperatura mínima rondarà els 24 ºC a trams del litoral central i sud, mentre que la màxima podrà arribar puntualment als 39-40 ºC a Ponent. La tendència serà continuada durant la setmana, i el Meteocat apunta que el punt més complicat serà dimarts.

Ni rastre de pluja, amb cels serens durant tot el dia i un vent que bufarà molt suau i pot perpetuar encara més la sensació de calor a les parts interiors i la xafogor a la costa. El Pirineu i el Prepirineu també patiran la pujada de temperatures i, encara que no seran tan pronunciades com en altres zones, també es mantindran en alerta per la calor. 

Calor durant tota la setmana: dimarts, dia clau

Dimarts serà el dia més complicat de la setmana, segons les previsions. En les pròximes hores podria canviar, amb nous dies amb altes temperatures. A partir de la tarda, divuit comarques estaran en perill alt per calor: la Vall d'Aran, Pallars Jussà, Segrià, Pla d'Urgell, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Cerdanyà, Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Alt Empordà, Osona, Osona, Bages, Berguedà, Solsonès i la Noguera.

La demarcació de Tarragona, la menys afectada aquest dilluns


La zona del Tarragonès i de l'Ebre seran les úniques que en les pròximes 48 hores no estaran marcades per alertes ni avisos per un augment sever de la calor. Això no significa que no patiran les conseqüències de les temperatures estivals: els cels també restaran serens, el sol colpejarà des de primera hora del matí i la xafogor es farà notar a les zones de costa. 
Participació