1 de 10
Successos

Mor una nena de 2 anys ofegada en una piscina a l'Ametlla de Mar

Els tràgics fets van tenir lloc el dimarts, 25 de juliol, a la tarda

El menor va perdre la vida en una piscina particular. | Josep Lluís Escudero Pla
per TarragonaDigital, Tarragona | 26 de juliol de 2023 a les 08:15 |
Continua l'estiu tràgic a la demarcació de Tarragona. En aquesta ocasió ha estat un ofegament en una piscina particular a la urbanització Tres Cales la que ha posat fi a la vida d'un menor. Concretament, els fets van tenir lloc la tarda del 25 de juliol en una piscina particular de l'Ametlla de Mar, quan una nena de 2 anys va morir ofegada.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís informant que la menor estava inconscient després d'haver-se ofegat a la piscina d'un domicili particular. Immediatament, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Policia Local de l'Ametlla de Mar i els Mossos d'Esquadra s'han mobilitzat fins a la casa.


La menor estava passant uns dies de vacances en aquesta residència amb els seus pares i germans, una família d'origen alemany i rus. En un moment de descuit, la nena es va ofegar i va ser la germana qui va alertar que estava al fons de la piscina

El SEM ha intentat reanimar la menor durant força estona i, tot i el treball realitzat, finalment s'ha confirmat la tragèdia i la nena de 2 anys ha acabat morint ofegada.

Salut demana extremar precaucions


Malgrat que aquest es tracta d'un ofegament en una piscina, el Departament de Salut tot just el 24 de juliol va fer una crida per l'alt nombre de morts i rescats a les platges catalanes en el transcurs d'aquest estiu 2023.

Concretament, la Costa Daurada és la segona zona de Catalunya amb més ofegaments mortals i rescats a les platges, amb vuit víctimes mortals i 36 assistències per ofegament. El 37% dels atesos han estat menors.


Salut ha fet una crida a extremar la precaució i la vigilància en el bany arran de l'elevat nombre d'ofegaments a platges i piscines d'aquest estiu. Des de començament d'any 29 persones han perdut la vida a dins de l'aigua. Divuit d'aquestes, més de la meitat, han mort durant els mesos de juny i juliol, segons dades de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses.
Participació