1 de 10
Successos

Un home de 38 anys, en estat greu per ofegament a la platja de la Pineda

Dissabte tràgic a Catalunya amb 3 persones greus per ofegaments a les platges —dues d'elles menors—, i dues víctimes mortals per ofegament en piscines

Dissabte tràgic a Catalunya pels ofegaments. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de juliol de 2023 a les 10:55 |
Dissabte molt complicat pel que fa els ofegaments a Catalunya. A la demarcació de Tarragona, els serveis d'emergències han atès un ofegament que, per sort, no ha estat mortal.  

Un home de 38 anys que s'ofegava a la platja de la Pineda de Vila-seca ha estat atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com els serveis de socorrisme. Gràcies a la seva ràpida intervenció, l'home ha salvat la vida, tot i que ha acabat a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona en estat menys greu.

Una menor, en estat crític per ofegament


Una nena de 9 anys també ha estat traslladada en estat crític aquest dissabte després d'ofegar-se en una platja de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà. La menor ha ingressat aquest dissabte en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona després de ser rescatada quan s'ofegava.

Segons ha informat Protecció Civil a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la menor s'estava banyant en una platja sense vigilància amb la seva germana de 6 anys, que també ha hagut de ser salvada i traslladada al mateix centre mèdic en estat menys greu.


Els serveis d'emergències han rebut l'avís dels fets a les 14.20 hores i han activat dues unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter, que ha dut la menor més greu fins a Girona. Els socorristes de les platges veïnes han ajudat al rescat de les dues menors.

D'altra banda, una dona de 75 anys que ha estat rescatada a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), on hi onejava bandera groga, i duta, també en estat menys greu, a l'Hospital de Palamós. 

Dos ofegaments mortals en piscines a Catlaunya


Dos homes han mort ofegats en piscines particulars aquest dissabte a Catalunya. Segons ha informat Protecció Civil, el primer ofegament ha tingut lloc a Canyelles, al Garraf, on un jove de 20 anys s'ha ofegat en una piscina privada.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís dels fets a les 12.39 hores. Més tard, a les 14.02 hores, han estat alertats que un home de 84 anys s'havia negat a Puigcerdà. En ambdós casos s'ha activat un helicòpter i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquests dos, ja són set els morts en piscines des del 15 de juny

 
Participació