1 de 10
CONCA DE BARBERÀ

Montblanc engega una campanya de sensibilització sobre la recollida d'excrements de gos

Amb el lema 'A Montblanc, fem net!, es repartiran ampolletes per netejar l'orina i dispensadors de bosses per les defecacions

La campanya 'A Montblanc, fem net!' s'ha presentat aquest dimecres. | Cedida
per TarragonaDigital, Montblanc | 16 d'agost de 2023 a les 14:30 |
L'Ajuntament de Montblanc ha posat en marxa la campanya 'A Montblanc, fem net!', amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la població de la importància de recollir els excrements dels animals domèstics. En aquest sentit, el consistori ha detectat diverses zones de Montblanc on els carrers estan plens de cagades de gos, i els propietaris actuen de manera incívica reiteradament.

El regidor Gerard Farré ha assenyalat que "a tots ens agrada tenir els carrers i places nets, i tenir-ne cura és responsabilitat de totes i tots". Per ajudar als propietaris de gossos i gats a complir la normativa, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització. Així, es repartiran ampolletes per netejar l'orina i dispensadors de bosses per les defecacions.


També es col·locaran piquetes informatives a parcs i jardins i banderoles informatives als fanals de Montblanc i les seves pedanies. Les banderoles informatives tenen missatges molt directes i senzill, com 'La caca embruta' o 'El pipí em destrueix'. També se'n farà difusió a les xarxes socials de l'Ajuntament de Montblanc.
 

Es modificarà l'ordenança de tinença d'animals domèstics

Segons ha explicat el regidor Gerard Farré, el material es podrà recollir a l'OAC de l'Ajuntament de Montblanc des d'aquest dijous si l'animal està censat. En cas contrari, es podrà censar el gos, presentant la cartilla de l'animal, el número de xip, les vacunes i la documentació del propietari o propietària. 


Amb l'inici de la campanya, la Policia Local també informarà els propietaris de gossos de les seves obligacions, però, de moment, sense imposar cap sanció. De cara a finals de setembre, la voluntat de l'equip de govern és modificar l'ordenança de tinença d'animals domèstics per incloure l'obligatorietat de dur sempre a damunt l'ampolleta per l'orina i les bosses per les defecacions quan es tregui l'animal a passejar.

"Primer sensibilitzarem a la població, i després passarem a sancionar a aquells propietaris d'animals que no actuïn correctament", ha dit la regidora de seguretat, Judit Pere. Les sancions podran anar des dels 300 fins als 600 euros.


El govern assegura que ha estat la mateixa població de Montblanc qui ha pressionat per modificar l'ordenança de tinença d'animals i obligar als propietaris de gossos a actuar correctament.
Participació