1 de 10
POLÍTICA

Pas endavant per a la licitació del nou contracte de neteja viària del Vendrell

El ple municipal va aprovar aquest dilluns la revisió dels plecs de condicions administratives que havia demanat el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic

L'Ajuntament del Vendrell ha fet un pas endavant per fer una nova licitació del contracte de neteja viària. | Cedida
per TarragonaDigital, El Vendrell | 22 d'agost de 2023 a les 17:57 |
El ple municipal de l'Ajuntament del Vendrell, celebrat aquest dilluns, va aprovar la revisió dels plecs de condicions administratives de la licitació del servei de neteja viària d'acord amb la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCSP) per continuar amb la seva tramitació.

En aquest sentit, la resolució requeria la revisió dels plecs administratius en qüestions menors, de criteris d'adjudicació i detall del personal subrogat, mentre que validava el fonament econòmic i la memòria de la prestació del servei.  


"La licitació del nou servei permetrà prestar un bon servei de neteja viària, doblant l'actual, i incorporant la neteja de pipicans, la reposició de papereres o la resolució d'incidències sobrevingudes com les provocades pels temporals", ha explicat el consistori en un comunicat.
 

"Tenim com a objectiu estratègic la neteja i qualitat de la via pública"

En aquest mandat, el manteniment de la via pública es complementarà també amb actuacions puntuals amb herbicides amb glifosat, per tal de garantir la preparació de les urbanitzacions davant la temporada de màxim risc d'incendi i turística. També hi haurà actuacions de segellament de vorades, per anar avançant cap a la reducció en origen de la problemàtica generada per les herbes existents a la via pública. 


La regidora Núria Rovira ha explicat que "el municipi del Vendrell té com a objectiu estratègic la neteja i qualitat de la via pública, perquè volem que la ciutadania se senti cuidada i que el municipi projecti una imatge de qualitat".

El contracte del servei de neteja viària, ha explicat l'Ajuntament, és la primera fita que s'assolirà. En aquest mandat també es preveu licitar la recollida de residus, d'acord amb el nou model, i el contracte de parcs i jardins.  


Aquests serveis es complementaran amb contractes menors de manteniment de camins i de plagues, la licitació dels quals ja s'està iniciant.
Participació